søndag 9 august 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Skulderklap til Mads & Skovhjælperne

mads_madsen_skulderklap_DSC_8907• Der var sat bålkaffe over, da en glad Mads Madsen, sammen med sine skovhjælpere tog imod andre Just Vedgren fra Amager Vest Lokaludvalg (AVLU). Han kom for at overrække årets Skulderklap Pris på 25.000 kroner

Skovhjælperne er et beskæftigelsesprojekt for ledige og andre på overførselsindkomster eller førtidspension. Som skovhjælper arbejder man med natrugenopretning, fældning, dræning og mange andre ting, som skovdistriktet på fælleden skal have løst. Desuden står skovhjælperne fopr udlån af cykler og udstyr i Frluftshuset på Naturcenter Vestamager.

For tiden er der 17 skovhjælpere, to fuldtidsansatte og to fleksjobbere på stedet.

Igangsætter af en fantastisk arbejdsplads
Skulderklappet går hvert år til en person, forening, organisation eller virksomhed som har udført et godt socialt eller kulturelt projekt eller arbejde i bydelen. Alle kan indstille kandidater til prisen.
”Jeg behøver jo bare at læse de mange indstillinger af Mads Madsen og Skovhjælperne, for at begrunde vores valg,” sagde André Just Vedgren, da han overrakte prisen.

En af stillerne skriver således, at  Mads Madsen ”er en dejlig personlighed og igangsætter og har skabt en fantastisk arbejdsplads, hvor der er plads til forskellighed – og hvor ledige udviklingshæmmede og udsatte kan blive behandlet ordentligt. Måden de driver Friluftshuset på, tilføjer rigtig meget til hele Naturcenter Vestamager”.

mads_madsen_skovhjaelpere_DSC_8922Elsker at grave grøfter
Da Mads Madsen startede skovhjælperprojektet opdagede han hurtigt, at brugerne genfandt livsglæde og motivation ved at være ude i naturen hele dagen.
”Hov, her er der noget der virker! sagde jeg til mig selv. Vi udfordrer hinanden håndværksmæssigt, socialt og arbejdsmæssigt ude i skoven.  For os er der ikke noget galt i at grave grøfter, vi elsker at grave grøfter,” siger Mads Madsen, som ønsker at prisen skal gå til nyt værktøj.
“Vi sparer sammen til et savværk, som vi kan bruge til projekter, hvor skolebørn lærer hvor brædderne kommer fra”, siger han.

Nogle af skovhjælperne sammen med Mads Madsen (nummer to fra højre) med den fine check fra Amager Vest Lokaludvalg.
“Vi er gode til tunge opgaver, som kræver tid og tålmodighed. Der kan vi udfordre hinanden og lære af hinanden. Vi elsker f. eks. at grave grøfter”, siger Mads Madsen.

Kultur:

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: