Bella Kvarter bliver københavner-agtigt

bella center kvarter overview smallNy by efter gammel opskrift: Det nye Bella Kvarter i Ørestad City skal minde ret meget om den måde, Københavns gamle kvarterer er bygget på. Karréerne bygges tæt i maksimalt 5-6 etagers højde, og de grønne friarealer er trukket ind mellem bygningerne. Det fremgår af arkitektfirmaet COBE's helhedsplan

En ny illustration giver et overblik over Bella Kvarters udssende en gang i fremtiden. De tætte og grønne boligområder bygges langs C.F. Møllers Allé og Ørestads Boulevard. På hjørnet ved Vejlands Allé er der afsat plads til højere bygninger til erhverv.Selve Bella Center vil opføre ny messehal og parkeringshus i det nordvestlige hjørne af grunden.

»Vi vil skabe en helt ny københavnsk bydel med klar inspiration fra brokvartererne med tæthed og nærhed, hvorimod det øvrige Ørestad er præget af brede veje og mindre intimitet. Kvarteret bliver en blanding af Østerbro og Frederiksberg, og vi vil etablere bymiljø og små pladser med inspiration fra eksempelvis Frederiksberg Allé,« siger partner i investeringsselskabet Solstra, Oscar Crohn, Til berlingske.dk. Solstra er storaktionær i Bella Center, herunder også Hotel Marriot, Hotel Bella Sky og Hotel Crowne Plaza i Ørestad.

bella fsb familieboligerSkitse af familieboligerne. Kilde: BC Hospitality GroupDet første byggeri i Bellakvarteret bliver påbegyndt til efteråret, når Boligselskabet fsb sætter spaden i jorden til to ejendomme med 126 familieboliger.

"Vi regner med at projektering og efterfølgende byggestart begynder i juli måned 2015, og hermed med første spadestik i løbet af efteråret 2015. Indflytning vil ske midt 2017 for familieboligerne," siger projektudvikler i fsb, Toke Larsen.
 
For at sikre udviklingen af blandede byområder med både almene og private lejeboliger og private boliger side om side, placeres de to ejendomme to forskellige steder i Bella Kvarter. Et placeres øst for Bella Center, mens det andet skal ligge ud til Horisonten og C.F. Møllers Allé. De to byggerier omfatter tilsammen ca. 12.000 m2 og boligerne vil have en husleje på 6000-10000 kroner om måneden. De 55-115 m2 store familieboliger skal opføres som etagebyggeri, der vil variere i størrelsen, idet der skal bygges både i 3, 4 og 5 etager.

Der skal ikke fjernes eksisterende bygninger, før byggeriet kan gå igang. Byggemodning, herunder vejbyggeri, vil foregå samtidig med byggerierne.

Ungdomsboliger
Næste år bygger fsb desuden 171 ungdomsboliger ved Bella Center Metrostation. Ungdomsboligerne vil få eget bad, toilet og et lille køkken. Dertil kommer en række fællesfaciliteter. De ca. 35 m2 store ungdomsboliger bliver opført i et 5-6 etagers byggeri. Ungdomsboligerne kommer til at koste ca. 3.500 kr. om måneden. Indflytning vil være i ultimo 2018.

"København har brug for flere boliger - både familieboliger og ungdomsboliger. Det er derfor meget tilfredsstillende og super spændende at være med til at sikre så mange boliger ikke kun til familier men også til de mange unge, der vælger at uddanne sig i hovedstaden. fsb har nu i 80 år været med til at bygge byen, så det er kun naturligt fortsat at bidrage til at opfylde boligbehovene i hovedstaden", siger fsb’s administrerende direktør Bjarne Larsson.

 
bella center kvarter overview BIGIllustration af hele Bella Kvarter fuldt udbygget. Kilde: BC Hospitality Group.Solstra vil have hurtig byudviklling
Grundlaget for hele Bellakvarteret er en masterplan som BC Hospitality Group A/S har fået lavet af bl.a. COBE Architects, Tetris (som stod bag Radiorækkerne) og Vilh. Lauritzen Arkitekter. Bellakvarteret skal have 1.800-1.900 boliger. Ejerkredsen i Solstra ønsker at planen bliver til virkelighed hurtigt, og investerer selv i byggeprojekterne. Bella Kvarter skal gerne stå færdigt inden for fire til fem år.

"Vi planlægger at igangsætte cirka 30.000 kvadratmeter ad gangen. Når de produktionsmæssigt er godt på vej, kan vi sætte de næste cirka 30.000 kvadratmeter i gang, så vi har op til 60.000 kvadratmeter i gang i forskellige faser. Det vigtige bliver at tage hensyn til Bella Center, der skal fungere, mens vi bygger," siger den nyansatte produktionsdirektør i BC Hospitality Group, Ole Steen Pedersen.

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk