mandag 17 februar 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Bella Center begynder at vende alting ud mod Ørestad

bellakvarter oversigt maj 2016Bellakvarteret vil tiltrække Ørestads beboere og samtidig skal Bella Centers mange tusinder af messe- og hotelgæster sendes ud i Ørestad for at få  lokale oplevelser. Bylivet vil få et kæmpe boost, spår direktør Allan Agerholm fra BC Hospitality Group A/S

• Allan Agerholm har er ret lille kontor på andensalen i Bella Center med udsigt ned til forhallen. Lille i forhold til, at han er øverste chef for fire hoteller og to messecentre - Danmarks største hotel- og messekæde.
Men det betyder ikke noget - for det er udenfor kontoret at virkeligheden findes. Gæsterne, medarbejderne og de mange projekter, som hans virksomhed har gang i for tiden.

allan agerholm 2535I næste måned åbner Crowne Plaza Copenhagen Towers en ny restaurant mellem atriumgården og hotellet. Restaurant Bark får sin egen øl, udviklet af Amager Bryghus.Meget er sket siden Allan Agerholm i 2014 blev hentet fra direktørposten på Hotel Crowne Plaza oppe i Arenakvarteret til CEO for den nydannede virksomhed BC Hospitality Group A/S, som med de nye ejere i Solstra Gruppen har udvidet forretningen, så den lige for tiden består af Bella Center, Forum København, Hotel Marriot, Hotel Bella Sky, Hotel Crowne Plaza en række mindre messer og en cateringvirksomhed. Og om få uger måske endnu et hotelprojekt. Hvem ved.
”Potentialet til vækst i hotelbranchen er i hvert fald til stede. Vi ser en global vækst i vores branche på op til 5 procent, og det er ret meget i disse tider. I Danmark har vi et efterslæb i hotelbranchen efter finanskrisen, så vi kan komme endnu længere op. Der er helt klart behov for flere internationale hoteller i København,” siger Allan Agerholm, som i 2015 blev udnænvt til ny bestyrelsesformand i turismeorganisationen VisitDenmark, og nu skal stå i spidsen for at skaffe flere turister til hele Danmark.
”Det kan vi godt. Allerede sidste år var vi den branche, som skabte flest permanente arbejdspladser i Danmark”.

Ørestad
Men ved siden af alle sine gøremål er Allan Agerholm er også Ørestadgenser. Han startede i 2008 fra grunden, eller under grunden, lige nord for motorvejen, som udvikler af Hotel Crowne Plaza, som nu er  verdenskendt for sit klimavenlige og bæredygtige koncept.
bellakvarter metrokrydsSådan kommer indgangen til Bellakvarteret til at se ud ved Bella Center Station.Siden er nabohuset Copenhagen Towers II kommet til, og nu gælder det forvandlingen af den store Bella Center grund til en helt ny bydel. En udvidelse af selve Ørestad.
”Historisk set har Bella Center været introvert, som et fort, hvor man kunne komme ind med invitation. Nu krænger vi alle vores faciliteter udad. Folk skal have lyst til at komme herned. Og lige så vigtigt: Vores tusindvis af messegæster skal kunne gå ud i Ørestad. Vores gæster er det vigtigste bidrag vi har til Ørestad. De bliver en del af gadebilledet og vil efterspørge caféer, restauranter, butikker og oplevelser” siger Allan Agerholm.

Pop-up café
Alleredei denne sommer kan man få en forsmag på det nye kvarter, når der åbner et pop-up område med bl.a. et cafémiljø, en lille scene og mulighed for at grille. Det kommer til at foregå i Nordgården, som ligger tæt på Bella Center metrostation.
På den anden side af messecentret er der solgt 60 boliger i Bellarækkerne ved Center Boulevard. Byggeriet fortsætter i de kommende år rundt om Bella Center. Hal H ud til Ørestads Boulevard rives ned til fordel for mere byggeri i 2018. Bella Center bliver omringet af en ny by - en slags København Version 2, hvor der er gårdrum, trafikgade og mindre adgangsveje, og butikker og caféer i stueplan.

bellaraekkerne kvarterspladsBellarækkerne og en af kvarterspladserne. Alle illustrationer er fra COBE Architects.”Vi vil gerne smelte sammen med denne by, så vores mange tusinde gæster kan opleve noget lige udenfor Bella Center”.
Selve Bella Center vil fortsat have flere offentlige messer om året. Bogforum, Lego World og loppemarked. Som noget nyt flytter den store kunstmesser Art Copenhaægen også til Bella Center i august 2016. Desuden kommer der en stor årlig messe for mad. Den kommmer til at ligge under Cooking & Food Week i august.
”Vi ville da gerne have flere store messer med adgang for alle. Tidligere har der jo både været feriemesse, bådmesse og bilmesse i Bella Center. Men det kræver at vi har nogle samarbejdspartnere, som formår at trække folk til messerne. Vi lægger gerne haller til, hvis folk vil komme”.

Der vil være gener
Allan Agerholm har ikke rigitg noget at udsætte på Ørestad eller udviklingen af byen. Tværtimod, alt for mange har været alt for kritiske over for Ørestad.
”Det er klart at mange ting gik i stå herude efter finanskrisen. Vores eget projekt for Copenhaægen Towers blev for eksempel forsinket i seks år. Men nu er der gang i byggeprojekterne igen. Forlden kom jeg forbi området på den sydlige side at Royal Arena, og opdagede, at der var blevet bygget en hel ny bydel siden jeg var der sidst”.
”Jeg synes at byen fungerer godt. Der er tegn på slid og hærværk visse steder, men ikke mere end forventet. Byggegener vil der altid være i et nyt område. De fleste bygherrer gør et hæderligt forsøg på at få tingene til at se pæne ud.
Selv om vejarbejdet  ved Hannemans Allé skaber mange gener skal jeg være den sidste til at klage.  Jeg har selv været med til at kræve, at vejen blev udvidet med to spor. Dem får vi brug for, når arenaen åbner”.

Konkurrence
Nu er der endnu flere hotelsenge på vej til Ørestad. Konkurrenten Cab Inn udvider med knap 800 værelser og bliver Danmarks største hotel med over 1200 senge.
”Det er faktisk fint nok. Dels fordi at vi er forskellige. Cab Inn er et budgethotel, og det tiltrækker andre gæster end vi gør. Desuden kan Bella Center snart tilbyde over 2500 væresler i gå-afstand fra Bella Center. Der er der ignen af vores konkurrenter rundt om i verden, som kan.”

Kultur:

Godt liv:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: