Byttecentral og cross-fit rum i parkeringshuset

bellakvarter p hus p 91Bellakvarterets første parkeringshus får også plads til fællesrum med f.eks. boldbane, cross-fit eller byttecentral for brugte møbler mv.

Fredag 1. december var der rejsegilde for Bellakvarters første parkeringshus, P-91. Parkeringshuset etableres i den østlige del af Bellakvarter med udgang mod Øresunds Boulevard og får en kapacitet på 445 biler.

P-91 er det første parkeringshus i den nye bydel, det bliver syv etager højt og åbner i efteråret 2018. Det  får 445 parkeringspladser, 5 ladestandere til el-biler, 4 motorcykelpladser og 392 cykelpladser. Parkeringshuset kommer til at servicere Bellakvarter, men bliver også offentligt tilgængeligt for resten af Ørestad.

I stueetagen bliver der plads til forskellige aktiviteter og funktioner for Bellakvarterets beboere, fortæller projektchef Chris Ammitzfeldt fra Solstra Development. Mod sydvest og nordvest får stueetagen store store glasfacader, som skaber visuel kontakt med omgivelserne.

”I P-91 kommer der en byttecentral, hvor man som beboer kan bytte møbler og boligartikler, som man ikke længere bruger. Samtidig arbejder vi på at skabe nogle sociale samlingspunkter og udadvendte rum i parkeringshuset. Det kan fx være en boldbane eller et cross-fit rum. Jeg kan dog endnu ikke løfte sløret for, hvad der helt præcist kommer til at være,” siger Chris Ammitzfeldt.

Parkeringshuset P-91 vil blive administreret af Bellakvarter Projektselskab. Taksterne for parkering fbliver på linie med de gældende parkeringstakster i Ørestad. Prisen er ikke endeligt fastsat, men kommer til at ligge på omkring 950 kr./mdr. Man kan ikke bruge p-licens fra Ørestad Parkering (By & Havn) i anlæggene.

Bellakvarter etablerer i alt 2.300 parkeringspladser til Bella Center, som svarer til det, centeret har brug for på de travleste dage. Herudover etableres én parkeringsplads per 200 m2 nyt byggeri, hvormed der i alt etableres 3.800 parkeringspladser i Bellakvarter.

Udover fællesfunktionerne skal P-91 også rumme et stort centralsugsanlæg, som kommer til at suge affald fra Bellakvarters boligfelter. Affaldet sorteres i fem affaldsfraktioner: Papir, pap, plast, restaffald samt bioaffald – og suges fra indkaststanderne i gårdrummende til parkeringshuset, hvor det bliver det opbevaret i lukkede containere og afhentet til tømning.

Arkitektfirmaet DISSING+WEITING står bag udformningen af parkeringshuset. Parkeringshusets øvre etager opføres i en 'splitlevel' stålkonstruktion med forskudte etagedæk omgivet af en perforeret metalfacade. Den perforerede facade lader frisk luft og dagslys trænge ind på parkeringsdækkene.
bellakvarter oversigt maj 2016
”Metalfacaden er lavet som en kontrast til den tunge basebygning. Den løber som en foldet skærm omkring husets parkeringsdæk og giver huset karakter med et vekslende skyggespil på facaden henover dagen. Samtidig filtrerer perforeringen lyset og giver en fornemmelse af lys, der falder gennem blade, når man står inde i parkeringshuset,” fortæller arkitekt Niels Bryde Hansen.

Faktaboks
 P-91
Størrelse 13.958 kvm.
Højde: 22,5 meter

Etager: 7 etager med splitlevel funktion

P-pladser: 445 P-pladser, 5 ladestandere til el-bil, 4 MC-pladser og 392 cykelpladser

Færdigt: Efteråret 2018

 

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk