mandag 1 juni 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Kulturhus i Ørestad Syd i 2021

byenshus kortBy & Havn vil bygge kultur- og beboerhus på Asger Jorns Allé. Det nye 'Byens Hus' bliver ca. 2.500 m2 stort og forventes at åbne i 2021

Det er endnu ikke besluttet, hvilke funktioner huset skal indeholde. Men der vil f.eks. være mulighed for foreningslokaler, multisale til koncerter og gymnastik, café, omklædningsrum og cykelværksteder. Man kan også oprette en satellit til Ørestad Bibliotek, og pladsen foran huset kan bruges til koncerter og markeder. Multisale og aktivitetsrum kan rumme mange forskellige sportsgrene, og 3. halvleg kan afvikles i caféen.

Udenfor vil der være flere muligheder da kulturhuset kommer til at ligge på kanten af Naturpark Amager og de kommende aktivitetspladser på Asger Jorns Allé. Naturpark Amager får også nye hovedindgange til det 3.500 ha store naturområde, og én af dem vil ligge lige foran Byens Hus.

I foråret vil By & Havn og Københavns Kommune holde flere workshops, hvor man sammen med grundejerne og foreninger finder frem til, hvad huset skal indeholde. Alle har mulighed for at komme med  forslag til det kommende kulturhus på et borgermøde tirsdag 30. januar kl. 17.00-19.30 på Ørestad Bibliotek.

Ny samarbejdsmodel
At kulturhuset overhovedet er blevet til noget, skyldes en helt ny form for samarbejde mellem byudviklingsseslkabet By & Havn, grundejerne i Ørestad Syd, og Københavns Kommune.

Boligbyggerierne i Ørestad Syd skal ifølge lokalplanen etablere fællesfunktioner for beboerne på 1 pct. af det samlede boligareal. Men disse fællesarealer for i alt 2.800 nye boliger bliver i stedet samlet i Byens Hus. By & Havn overtog forpligtelsen til at etablere fællesfunktioner for de ca. 2.800 boliger, da grundene blev solgt, mod at grundejerne betalte et bidrag til disse fællesfunktioner. Dermed får beboerne et meget stort hus, der har mange flere faciliteter end hvert boligbyggeri hver især ville kunne etablere.

"Ved at sammentænke fælles, lokale beboerfunktioner med regionale kulturfaciliteter skaber vi et nyt samlingssted i Ørestad Syd," siger Rikke Faaborg Jarmer, udviklingschef i By & Havn.

By & Havn står for størstedelen af byggeriet, der løber op i ca. 45 mio. kr., mens grundejerne vil eje huset og stå for driften. Endelig vil Københavns Kommune bidrage til administration og drift, og har i budgettet for 2018 bevilget 5 mio. kr. til byggeriet og 2 mio. kr. i fremadrettet årlig drift.

Tidslinje for Byens Hus
Forår 2018: By & Havn, Københavns Kommune, beboerforeningen og et arkitektfirma udarbejder et byggeprogram for huset - hvilke rum og funktioner skal huset indeholde?
2018-2019: Planerne for Byens Hus kobles til det samlede byggeprojekt med boliger for enden af Asger Jorns Allé.
2018-2021: By & Havn bygger Byens Hus.
2021- : By & Havn overdrager huset til grundejerne, der i samarbejde med Københavns Kommune skaber aktiviteter i huset.

Fakta:
Byens Hus vil være på ca. 2.500 m2
I 2018 er der ca. 2.000 boliger i Ørestad Syd
I de kommende 10 år bliver der bygget 4.500 nye boliger i Ørestad Syd
I 2026 vil 13.000 borgere bo i Ørestad Syd

Kom til borgermøde
Kom med  forslag til det kommende kultur- og beboerhus i Ørestad Syd.
Program:
1) Præsentation af Byens Hus ved By & Havn, Københavns Kommune og rådgivere
2) Pause med sandwich
3) Dialog i grupper
4) Opsamling og afrunding

Tid: tirsdag d. 30. januar kl. 17-19:30
Sted: Ørestad Bibliotek, Arne Jacobsens Allé 19, 2300 Københavns S
Tilmelding: Send en e-mail til Marianne Lindtoft Petersen, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest 26. januar

 

 

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: