lørdag 22 februar 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Enhedslisten og DF prøvede at nedstemme højhus i Bellakvarter

hoejhus bella nordEnhedslisten med teknik- og miljøborgmesteren i spidsen førsøgte mandag aften at få nedstemt lokalplan med et højhus ved Bella Center. Det lykkedes kun borgmesteren at forsinke byggeplanerne

Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune kunne ikke blive enige om at vedtage lokalplanen for ”Kvarteret ved Bella Center II” nord for Bella Center. Efter en lang debat og flere afstemninger blev sagen sendt tilbage til forvaltningen. Det kan forsinke planerne om højhus, nyt kongrescenter og butiskmiljø i op til et år.

På udvalgsmødert lagde teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager (EL) ud med et forslag om helt at sige nej til det højhus på 73 meter, som indgår i planen. Her gik Enhedslinsten og Dansk Folkeparti sammen om at stemme for en afvisning. De øvrige partier i udvalget (Socialdemokratiet, Radikale, Alternativet, Konservative og Liberal Alliance) ville dog ikke være med til at afvise højhuset.

"Det lykkedes desværre ikke for Enhedslisten at få flertal for at droppe højhuset til fordel for en klassisk københavnsk karrebebyggelse. Men til gengæld fik vi flertal for at sende forslaget tilbage til forvaltningen med et ønske om, at man i det videre arbejde ser på et større område for at få en mere helhedsorienteret udvikling", oplyser borgmesteren i en mail til TV 2 Lorry.

Lokalplanen skulle give Solstra, som ejer hele Bellagrunden og Bella Center, mulighed for at udvikle området nord for Bella Center, bl.a. med et 73 meters højhus, ny konferencehal og butikstorv.

Solstras første masterplan for området indeholdt nogle friarealer ud til Vejlands Allé. Senere blev derr lavet en ny masterplan, hvor der også bygges ud til Vejlands Allé, bl.a for at få plads til højhus og parkeringshus. Nu ønsker borgmesteren, at hendes forvaltning undersøger hvordan arealerne alligevel kan friholdes for byggeri. Benspændet fra borgmesteren betyder, at lokalplanen og dermed hele projektet for Bella Center III kan blive forsinket op til et år.

Forsøget på at stoppe højhusbyggeriet er en støtte til Amager Vest Lokaludvalg, som tidligere har udtrykt bekymring for højhuset. Lokaludvalget synes ikke at beboerne i Ørestad har det godt i deres høje huse: Udvalget er "Bekymret for, om de høje og tætte bygninger bliver et rart sted at bo for mennesker. Det er der tvivl om, når der ses på de allerede opførte bygninger i området," skriver Amager Vest Lokaludvalg i et internt høringssvar til forvaltningen.

LÆS: Højhus og nyt kongrescenter på vej

Kultur:

Godt liv:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: