fredag 24 maj 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 ørestad

Vandrehjemmet skal rives ned - 2000 boliger på Amager Fælled

amager faelled vandrehjemNatten til fredag blev syv partier i Borgerrepræsentationen enige om en ny aftale om erstatning for Ørestad Fælled Kvarter. Der skal bygges 2000 boliger længere inde på Amager Fælled. Vandrehjemmet skal opsiges og rives ned, og planerne om campingplads skrottes

Kl. 04.22 natten til fredag 7. september udsendte Overborgmesterens sekretariat pressemeddelelse om den nye aftale om byggeri til erstatning for Ørestad Fælled Kvarter ved Sundby Metrostation. Her skulle der have være bygget 2400 boliger i et lavt, grønt og bæredygtigt projekt tegnet af bl.a. Vandkunsten. Men naturaktivister satte en stopper for projektet.

Læs også: Nu skal der bygges på Amager FælledLæs også: Nu skal der bygges på Amager Fælled

I den  nye aftale bliver der bygget 2000 boliger længere inde på Amager Fælled, yderligere 550 boliger skal bygges ved Bådehavnsgade ud mod Fiskerihavnen i Sydhavn.
Projektet for Ørestad Fælled Kvarter havde en værdi af 1,9 mia. kroner, og disse penge skal dækkes ind af den nye plan. Derfor har partierne også besluttet at der skal sælges ekstra 100.000 etagemeter erhvervsgrunde. Man har fundet en grund ved Selinevej mellem motorvejen og jernbanen, hvor man tænker at der kan være 81.000 m2 erhvervsbyggeri, ligesom der skal bygges 20.000 m2 ekstra erhverv i Ørestad. Det bliver nok på de tomme grunde mellem Hannemanns Allé og motorvejen, hvor der i fremtiden skal kunne bygges tættere eller højere.

Her er pressemeddelelsen fra Overborgmesterens sekretariat:

"Under forhandlingerne om budgettet for næste år er syv partier på Københavns Rådhus blevet enige om en løsning, der skal erstatte byggegrunden Ørestad Fælled Kvarter
 
De syv partier, der i disse dage forhandler om Københavns Kommunes budget for 2019, er blevet enige om en løsning, der erstatter Ørestad Fælled Kvarter – også kaldet ’Strandengen’.
 
’Strandengen’, der ligger på Amager Fælled ved Sundby Station, blev sidste efterår opgivet som byggefelt for op mod 2.400 boliger. Nu er partierne som en delaftale under budgetforhandlingerne nået frem til en løsning, der dels rejser de 1,9 milliarder kroner, som kommunen skylder for metro-byggeri, dels giver mulighed for at bygge 2.550 boliger, heraf ca. 640 almene boliger samt i alt godt 100.000 m2 erhverv.
 
Aftalen betyder, at der vil blive bygget boliger på en del af det område på Amager Fælled, hvor der var planlagt campingplads, og hvor der i dag ligger et vandrehjem. I stedet for vandrehjem, villatelte og autocampere vil her nu blive opført ca. 2.000 boliger, herunder vil 500 være almene med huslejer, der er til at betale for almindelige lønninger.
 
Byggeriet vil inddrage de ca. 2,1 hektar, der i dag er bebygget med vandrehjem. Sammen med ca. 9,7 ’nye’ hektar vil byggeriet i alt fylde 11,8 hektar af Amager Fælled.
 
Campingområdet fungerede indtil 1974 som losseplads og har i dag en naturværdi, der karakteriseres som ’ringe’ til ’moderat’. Partierne stiller i aftalen en lang række krav til det kommende byggeri, herunder at der skal være tale om en grøn og bæredygtig bydel med bygninger, der fx er beklædt med træ eller begrønnet. Rundt om boligerne skal området fremstå som natur og der skal gøres en særlig indsat for at sikre biodiversiteten i randområdet af byggeriet.
 
Desuden er det aftalt, at en grund ved Selinevej mellem motorvejen og togskinnerne til Sverige længere mod syd på Amager skal udlægges til i alt 81.000 m2 erhvervsbyggeri, ligesom der skal bygges 20.000 m2 ekstra erhverv i Ørestad. Desuden skal en grund ved Bådehavnsgade ud mod Fiskerihavnen, der i dag er dækket af krat, udvikles til 64.500 m2 boligbyggeri eller godt 550 boliger."
 
Både byggeriet af boliger i Bådehavnsgade, på campinggrunden og erhvervsbyggeriet på Selinevej forudsætter, at staten medvirker til at af-frede grundene mod til gengæld at frede ’Strandengen’ på Amager Fælled, der trods oprindelig natur ikke er fredet.
 
De syv partier, der forhandler om budgettet for næste år, er Socialdemokratiet, Radikale, SF, Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance. Forhandlingerne om budgettet ventes afsluttet inden for de nærmeste dage."

Kultur:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme