onsdag 21 august 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 ørestad

Mød Anne Skovbro og By & Havn til nabomøde i Ørestad Syd

anne skovbro newsoeresund okt2018By & Havn inviterer til nabomøde i Ørestad Syd næste tirsdag 27. november på Kalvebod Fælled Skole. Vi har spurgt adm. direktør Anne Skovbro om baggrunden for mødet

• Det er lang tid siden, der er blevet afholdt et beboermøde i Ørestad. Hvorfor nu?
"Der sker jo enormt meget i Ørestad Syd i disse år. Lige nu er der cirka 22 byggerier i gang og inden for det næste år flytter der omkring 3.500 nye beboere ind. Det betyder, at der tryk på kedlerne i Syd og der er mange projekter vi gerne vil fortælle om. Som ny direktør i By & Havn glæder jeg mig også til at møde beboerne i området og høre, hvordan de oplever at bo i Ørestad Syd."

Hvad kommer mødet til at handle om?
"På mødet vil vi bl.a. give en status på nogle af de igangværende projekter, infrastrukturarbejdet, byggepladserne osv. Vi vil også fortælle om den nye digitale parkeringsløsning, der snart går i luften, og om de to byggegrunde Spidsen og Hannemanns Kvarteret, som der i øjeblikket er en konkurrence på.  Og så har vi inviteret et par gæster til at holde oplæg. GFS Ørestad kommer og fortæller om det store arbejde de varetager, og Rambøll vil fortælle om den nye Hannemanns Park. Der bliver selvfølgelig også mulighed for at stille spørgsmål."

Hvad vil du gerne opnå med mødet?
"Først og fremmest håber jeg, at beboerne går derfra med ny viden om Ørestad Syds udvikling, men jeg håber også, at vi allesammen kommer til at hilse på et par nye ansigter. Jeg synes, det er vigtigt, at få sat ansigt på hinanden – både for os, der arbejder med byudviklingen hver dag, og for dem der bor i kvarteret. Jeg tror på, at det er godt at vide, hvem der står bag beslutningerne for ens nabolag, og hvem man henvender sig til, hvis man har et spørgsmål eller en kommentar til, hvad der foregår uden for gadedøren.
"Omvendt er det rigtig vigtigt for os at få de spørgsmål, nogen måske går rundt med, så vi ved, hvad man har af ønsker og udfordringer ved at bo i Ørestad Syd. Så kan vi bedre tage det med i udviklingen og den daglige drift af området."

Arbejder I med beboernes input i dag?
"Ja det gør vi, men jeg tror også, at vi kan gøre mere. F.eks. ved at afholde et beboermøde. Vi har tæt kontakt til grundejerforeningerne og får løbende mails fra Ørestadboere. Det er en rigtig god indikator for hvad der optager folk, og vi bruger henvendelserne aktivt til at justere vores indsats og besvare de spørgsmål man brænder inde med i et byudviklingsområde, der nærmest ændrer sig fra uge til uge."

Styr på vejarbejder og trafik
"F.eks. var der i sensommeren mange spørgsmål omkring infrastrukturen, og det ledte til, at vi gjorde en ekstra indsats med at formidle en status på vejarbejder og hvornår man kan forvente at de forskellige veje, fortove og cykelstier er klar til brug.
Den dialog med beboerne er rigtig vigtig for at vi kan skabe de bedste vilkår i bydelen – for det vil til tider værre besværligt og i vejen at bo i et udviklingsområde, men i sidste ende er det forhåbentlig også spændende."

Når du går tur i Ørestad i dag, hvad tænker du så selv, at bydelen har mest behov for at få styr på lige nu?
"Der hvor der sker allermest lige nu, er jo i Ørestad Syd, og det er et stort puslespil at få alle byggepladser og byggerier til at gå op. Der skal vi virkelig holde tungen lige i munden, så det er bestemt en stor opgave. Der er faktisk ikke mange byggegrunde tilbage til salg, og de store linjer i byudviklingen er tegnet og afgjort, så vores opgave flyttes mere og mere hen i den udførende kategori."

Vi skal fortælle om kvaliteterne
"I virkeligheden synes jeg også, at vi har en vigtig opgave foran os med at fortælle mere om Ørestads kvaliteter. Det er en fantastisk bydel, der ligger på kanten af naturen, med mange forskellige typer af boliger til både gamle, unge, studerende og familier, og hvor der i øjeblikket også eksperimenteres med helt nye og bæredygtige måder at bygge på. Det synes jeg slet ikke, at vi har været gode nok til at fortælle."

Byens Hus
Alle glæder sig til at få Byens Hus. Vil I løfte sløret for nogle flere detaljer, hvad for et hus bliver der tale om?
"Det er jo et vildt spændende projekt, men der er ikke så meget nyt at løfte sløret for lige nu. Vi holdte nogle beboermøder sammen med Københavns Kommune i starten af året, og de ønsker og behov der kom frem der, har vi brugt siden hen og samlet i en rapport, som beskriver nogle helt konkrete krav til indretningen af Byens hus. Eksempelvis skal der være selskabslokaler i Byens hus, som man kan bruge som beboer, og der skal også være nogle sale til forenings- og kulturaktiviteter. "
"Det er et ret komplekst projekt, da der både skal være Byens hus, daginstitution og boliger i én bygning. Vi står kun for at udvikle Byens hus og så er det grundkøberen, der skal stå for at få arkitekturen på byggeriet på plads. Det regner vi med, at der vil være mere om til sommer.
Men det er vigtigt at sige, at man som beboer i Ørestad på et tidspunkt kommer til at kunne give input til, hvilke tilbud, der skal være i huset."

PLUG N PLAY er savnet! Hvordan kommer friluftslivet til at udfolde sig på Asger J. Allé i fremtiden?
"Der kommer til at gå nogle år endnu før Asger Jorns Allé er fyldt med aktiviteter. Vi taler formentlig 2021 før Byens Hus er klar, og derefter går vi i gang med pladserne på Asger Jorns Allé. Vi har haft et forløb med workshops om, hvordan Asger Jorns Allé skal indrettes så vi kan videreføre succesen fra PLUG N PLAY. Det kom der et ret konkret idéforslag ud af, men en del af processen er også at binde aktivitetspladserne sammen med bygningerne ud til pladserne, og da alle byggegrundene langs gaden endnu ikke er solgt eller tegnet for den sags skyld, lader det vente på sig lidt endnu.
Til gengæld går der nok ikke så længe før vi ved, hvordan enden af Asger Jorns Allé kommer til at se ud. I regi af samarbejdet omkring Naturpark Amager, skal der etableres en hovedindgang mellem Asger Jorns Allé og Kalvebod Fælled, og sammen med resten af Naturpark Amager partnerne sidder vi lige nu og er ved at finde vinderen af arkitektkonkurrencen. Det er alt, hvad jeg kan sige om det – men det bliver rigtig spændende."

Mødet med By & Havn afholdes Tirsdag 27. november fra kl. 17.15-19.15 på i kantinen på Kalvebod Fælled Skole, Else Alfelts Vej 2. Tilmelding: Skriv til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme