Lysreguleringer i Ørestad Syd er forsinkede

robert jacobsens vej skilt udsnit online

I løbet af de kommende uger etableres yderligere to lysreguleringer, men krydset Robert Jacobsens Vej/Asger Jorns Allé lader vente på sig

• Forældre, der er usikre på deres børns skolevej til Kalvebod Fælled Skole må væbne sig med tålmodighed, når det gælder lysregulering på skolevejen. By & Havn lovede på nabomødet i november 2018, at de ville have signalerne i orden på Ejler Billes Allé ved skoleårets start, men det kommer ikke til at holde.

“To af de tre lyskryds på Ejler Billes Allé er desværre ikke klar endnu, og det beklager jeg. Den reviderede tidsplan for de tilbageværende lyskryds er nu således, at lyskrydset ved Ørestad Boulevard/Ejler Billes Allé med et par ugers forsinkelse vil stå færdigt og funktionsdygtigt i uge 3. Lysmasterne er rejst, og det eneste der mangler er en endelig tilslutning til Københavns Kommunes system, testafprøvning og godkendelse. Så er der lyskrydset ved Ejler Billes Allé/Robert Jacobsens Vej, som vi forventer kan tages i brug i uge 7. Her skal signalanlægget monteres og afprøves og godkendes fra uge 5 frem til uge 7,” oplyser Hans Vasehus, anlægschef i By & Havn.

Lysregulering i krydset Asger Jorns Allé/Robert Jacobsens Vej er lovet færdig primo 2019. Netop reguleringen af dette kryds har været meget efterspurgt, for der er her betydeligt mere trafik og kørsel med entreprenørmaskiner. Og ifølge Hans Vasehus kommer der nu til at ske noget.

“Lysreguleringen anlægges fra uge 3 og forventes færdig i uge 9,” siger han.

Det er blandt andet manglende færdiggørelse af byggerier i området, der har umuliggjort opsætning af lysreguleringen tidligere.

Københavns Kommune har også været opmærksom på den udfordrede skolevej for børn i Ørestad Syd. Kommunen har derfor etableret heller på både Asger Jorns Allé og Ejler Billes Allé, så børnene kan passere vejene i to tempi.

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk