lørdag 25 maj 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 ørestad

Nyt kunstværk i Byparken skal sætte fantasien i gang

carl krull med model af skulptur onlineByparken får snart en ny, markant skulptur ved indgangen fra Ørestad Boulevard

• Kunstneren bag ny skulptur i Byparken har i længere tid præget bybilledet - ikke mindst på Østerbro, hvor han har dekoreret metrobyggeriets indhegning i Sortedams Dossering ud mod Østerbrogade. Her har kunstneren Carl Krull dekoreret facaden med sorte streger på hvid baggrund, der ændrer sig i et mønster som minder om en CR- eller sonarscanning.
carl krull udsmykning onlineCarl Krull har også udsmykket plankeværket ind til metrobyggeriet på Østerbro. Ved en scanning er det snitvise aftryk af lyde eller elektromagnetiske bølger, der registreres og giver et mønster, der siger noget om det undersøgtes overflade eller egenskaber. Denne tanke har Carl Krull taget med over i skulpturen, der består af en række meterhøje skiver, der er samlet om en akse i midten, så de står som længdegrader på en globus.
“Titlen Meridian henleder tankerne i retning af det kartografiske, også den omdrejningsakse, som er centrum i skulpturen, er konstrueret som af længdegrader,” fortæller han.
Carl Krull ser den nye skulptur til Ørestad som i forlængelse af hans to tidligere skulpturer Subterranean i Silkeborg, som er et 29 tons betonhoved nedgravet i to dele og efterfølgende samlet og Celestial i Helsingør, som er en fire meter høj sfærisk konstruktion af træ, som peger på navigation og det extraterrestiale. Begge skulpturer er markante, bruger inddelinger og har et ansigt som en del af værket. Det samme har den skulpturen til Byparken, hvor de seks skiver, der er udført i sortcoatet styropor, først minder om en klode, men trinvist ændrer form til et ansigt i profil.
“Jeg håber de forbipasserende bliver inspireret af skulpturen, og at den kan sætte fantasien i gang. Måden Meridian er konstrueret på, får mig til at tænke på, hvordan vi mennesker tænker, og hvordan logik og kassetænkning gennemstrømmer vores samfund, men alligevel består vi jo af flere sider,” fortæller Carl Krull og fortsætter:
“Jeg er fascineret af, hvordan beskueren skal digte sig til ansigtet, som jo kun er antydet ved hjælp af de seks plader, som sammen skaber 12 slags længdegrader.”
Det er Grundejerforeningen Ørestad City der er kurator på skulpturen, der kun opstilles midlertidigt og er en del af foreningens nye strategi med kunst i Ørestad City.

Formand for grundejerforeningen Mia Elgaard er også glad for at skulpturen kommer op.
"I grundejerforeningens bestyrelse arbejder vi med kunst som et lag, der gør Ørestad til noget specielt, og som kan skærpe vores opmærksomhed. Jeg håber, at kunsten vil være med at gøre det at bo og være i Ørestad til en oplevelse, der både byder på skønhed, omtanke, undren og glæde," siger hun.

Om den nye skulptur siger hun:
"Værket Meridian sætter fokus på mennesket i den store skala. Det minder mig om, at det enkelte individ ses i forhold til mange skalaer – også sig selv. På den måde minder det mig om, at vi først forsvinder i den store skala, hvis vi glemmer os selv."


Den officielle indvielse sker i Byparken den 24. maj kl. 17-18.

Kultur:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme