Dyvekeskolen: Giv os børnene fra haveforeningerne

dyvekeskolen skolegaardSkolebestyrelsen på Dyvekeskolen i Urbanplanen vil have skolens oprindelig skoledistrikt tilbage, det vil sige hele området langs Kongelundsvej. Der er jo pres på Ørestads skoler, og vi mangler børn, skriver bestyrelsen.

Når politikerne alligevel er i gang med at ændre skoledistrikterne i Ørestad, kan de lige så godt udvide Dyvekeskolens distrikt, og sende alle børn fra haveforeningerne og villakvartererne langs Ørestad ned til skolen i Urbanplanen.
Det mener skolebestyrelsen på Dyvekeskolen på Remisevej, som netop har afgivet hørinssvar til ændringerne af Ørestads skoledistrikter.
I flere år har kommunen ændret skoledistrikterne i området for at fordele de mange børn, dels til den overbelagte Ørestad Skole, dels til den snart overbelagte Kalvebod Fælled Skole, og få år til den nye Hannemanskole.
Anderledes ser det ud på Dyvekeskolen, som er en 0.-6. klasse skole med faldende elevtal.Dyvekeskolen er normeret til fire spor, men i øjeblikket er børnetallet på et niveau, der ligger lige på grænsen mellem tre og fire spor.
"Det giver et pres på skolens økonomi at køre med fire små klasser i stedet for nogle, der har en mere passende størrelse. Der er således plads til næsten et helt ekstra spor. Cirka 20 ekstra skolestartere vil være passende med de nuværende tal," skriver formand for skolebestyrelsen på Dyvekeskolen, Mathilde Thornberg Djervad.

Overbelægning igen i 2028
Børne- og Ungdomsforvaltningens prognoser viser, at der igen vil mangle skolekapacitet i Ørestad i 2028, selv om der bygges en tredie skole.
Det fremhæver Dyvekeskolens bestyrelse.
"Derfor foreslår vi, at der gennemføres en skoledistriktsændring, så Dyvekeskolens skoledistrikt udvides svarende til lidt under ét spor. Det løser Dyvekeskolens umiddelbare problemer og mindsker den mangel, der forventes at blive i Ørestadsområdet."
Konkret foreslår bestyrelsen, at hele området langs Kongelundsvej, der oprindeligt hørte til Dyvekeskolen, tilbageføres.
"Så vidt vi kan se, drejer det sig om noget af rode 342: Haveforeningen Våren, vejene omkring Kornskyldvej og P/F Elmegården," skriver bestyrelsen.
Kvarteret langs Kongelundsvej blev lagt til Ørestad Skole i 2009. I 2014 blev dele af området tilbageført til Dyvekeskolen. I dag skal børn, som bor på østsiden af Kongelundsvej og nord for Høstgildevej, gå i skole på Dyvekeskolen.

Skolegrænser ændres igen - stadig overbelagte skoler

Kommunen vil igen lave skolegrænse tværs gennem Byparken

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk