Politikere orienteret om kommende retssag

rabatparkering oerestad boulevard onlineAlle medlemmer af Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune har nu fået en orienteringsskrivelse, der fortæller at kommunen er blevet stævnet og skal møde i retten i sagen om parkeringspriserne i Ørestad og andre byudviklingsområder.


I brevet redegør Kontoret for Selskaber og Rettigheder for sagen, som er anlagt af fire kvindelige bilister i Ørestad.

I en stævning anklages Københavns Kommune og staten for at drive privat parkeringsvirksomhed gennem deres fælles selskab By & Havn. En virksomhed, som betyder at bilister i bl.a. Ørestad betaler omkring 10 gange så meget for at have bil, i forhold til prisniveauet i f.eks. brokvartererne.

Desuden stævnes de to parter for at undgå modregning i det kommunale bloktilskud, som andre kommuner ellers skal, når deres indtægter fra p-afgifter overstiger et vist beløb. KØBENHAVNS KOMMUNE har samtidigt anmodet om, at fristen for at afgive svarskrift forlænges.

Retten har besluttet at forlænge fristen efter omstændighederne til 26. august 2019. Københavns Kommune repræsenteres af advokatfirmaet Horten, når sagen starter i byretten, sandsynligvis først i 2020. Staten vil blive repræsenteret af Kammeradvokaten. De fire sagsøgere repræsenteres af advokat Ole Liedke.

Stævning i parkeringssag er sendt til byretten

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk