fredag 3 juli 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Inspiration til Operation Dagsværk

operation dagsvaerk oeg 2019Tidligere elev på Ørestad Gymnasium vendte i sidste uge tilbage til gymnasiet for at fortælle om sit arbejde som frivillig i Operations Dagsværk og deres projekt for handicappede elever i Uganda.

Der blev lyttet intenst, da Selen Karakaplan, der er tidligere elev på Ørestad Gymnasium, vendte tilbage til sin gamle skole onsdag 23. oktober for at fortælle om årets Operation Dagsværk-projekt. Operation Dagsværk (OD) er Danmarks globale elevbevægelse, der i år samarbejder de med Danske Handicaporganisationer (DH) og Sammenslutningen af Unge Med Handicap (SUMH) om at nedbryde fordomme om handicap i Uganda og hjælpe de ugandiske unge med handicaps med at få en uddannelse.

selen karakaplan operations dagsvaerk oeg 2019Operation Dagsværk løber af stablen den 6. november, hvor elever fra forskellige ungdomsuddannelser stiller sig til rådighed for arbejdsgivere, når de sammen med 15.000 andre elever fra landets ungdomsuddannelser giver en dag af deres uddannelse for, at unge med handicap i Uganda kan få en.

Fedt at opleve
Selen Karakaplan har valgt at bruge et halvt år af sit liv på at være fuldtidsfrivillig i Operation Dagsværks sekretariat, hvor hun sammen med andre unge sætter fokus på unge med handicap. Og netop frivilligearbejdet og erfaringerne herfra kunne Selen fortælle de nuværende gymnasieelever om.

“Det var sjovt at være tilbage på Ørestad Gymnasium og holde oplæg om Operation Dagsværk-projektet med fokus på unge med handicap i Uganda, som jeg synes er et mega vigtigt projekt. De sidste tre år har jeg siddet blandt publikum og nysgerrigt lyttet til de mange gode oplæg. Så det var virkelig fedt, at det nu var mig, der stod på scenen og holdt oplægget. De tog godt imod os, og det var fedt at mærke den opbakning, der er fra eleverne på skolen. Jeg tror på, at det bliver et godt OD-år på Ørestad Gymnasium,” fortalte Selen Karakaplan efter arrangementet.

Ifølge Operation Dagsværk lever omkring to millioner unge i Uganda med et handicap, hvor de ofte mødes med overtro og fordomme og har derfor svært ved at leve et ungdomsliv på lige fod med andre unge. Eksempelvis afslutter 90 procent af de unge med handicap ikke en uddannelse. Forhold som de danske elever kan bidrage til at forbedre gennem deres indsats i Operation Dagsværk.

Fakta:
Operations Dagsværk
Privatpersoner, offentlige institutioner og virksomheder kan hyre elever til den 6. november ved at oprette et jobopslag på https://od.dk/dagsværkdagen/jobbanken. Det koster minimum 350 kr. for 5 timers arbejde.

Kultur:

Godt liv:

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: