mandag 30 november 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Lütken forsøger at finde alternativ til Kirkegrunden

kirkegrunden forslag rendering 02 2020Venstres Jens Kristian Lütken har spurgt Børne- og ungdomsborgmesteren, om nyindkøbt areal i Ørestad Syd kan bruges til midlertidigt skolebyggeri.

Planerne om at opføre en midlertidig  pavillonskole på Kirkepladsen i Ørestad mfået Venstres lokalpolitiker Jens-Kristian Lütken til at undersøge, om det vil være muligt at finde en alternativ placering.

Det sker efter at naboer til den midlertidige skole har klaget over byggeriet.

"På sidste møde inden sommerferien overtog vi en grund, som nu er reserveret til f.eks. daginstitutioner eller andre formål, på Ørestads Boulevard 220. Som jeg har forstået det, er der ikke noget konkret formål med grunden lige nu. Derfor har jeg spurgt Børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S), om man kunne bruge den grund til de her pavilloner, der skal stilles op. For hvis det er en mulighed, er der jo ingen grund til at leje en anden grund til formålet," siger Jens Kristian Lütken. 

Jagt på egnet grund
Ørestads Boulevard 220 er nabogrund til Himmelbyen, hvor bl.a. REMA1000, Dinos Legeland og Pelican ligger.

Lige nu har Københavns Kommune - efter et omfattende researcharbejde - besluttet at den midlertidige skole skal placeres på Kirkepladsen i Arenakvarteret. Skolen skal aflaste Kalvebod Fælled Skole få hundrede meter derfra, og dermed slipper områdets familier for at skulle sende deres børn til andre midlertidige skolefaciliteter uden for Ørestad.

Men valget af Kirkepladsen har skabt protester fra naboer til byggeriet, bl.a. fordi der bygges kun syv meter fra boligerne ud til pladsen.

Jens Kristian Lütken mener at "der ser meget tæt ud" på Kirkepladsen. 

"Jeg er klar på at se, om der kan findes andre muligheder. Ørestads Boulevard 220  virker oplagt," siger han.

Svaret fra borgmesteren kan tidligst komme, når denne er tilbage fra ferie i begyndelsen af august. Jens-Kristian Lütken er med på, at der skal handles hurtigt, hvis en ny løsning skal findes.

"Hvis grunden er ledig, skal vi hurtigst muligt lægge billet ind på den".

Godt liv:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: