lørdag 23 marts 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader                    BUSINESS

ØICC medlemsprofil: Morten Starup, Saint Gobain Nordic and Baltic

morten starupØrestad Avis bringer løbende medlemsprofiler af medlemmer i netværket Ørestad Innovation City Copenhagen (ØICC):

MEDLEMSPROFIL: Morten Starup, Kommunikationschef i Saint-Gobain Nordic and Baltic. Robert Jacobsens Vej 62.

Hvad er din primære interesse i ØICC?
Vi har haft vores regionale hovedkontor i Ørestad siden 2012, og har med interesse fulgt udviklingen i området. Byggeriet et omdrej-ningspunkt for Saint-Gobains forretning, og det er en klar fordel, at der er masser aktører i vores umiddelbare nærhed. Derudover er positivt at være i en bydel, hvor aktiviteten er så stor, som den er i Ørestad i øjeblikket. Ud over det rent faglige blik på området, så er den generelle byudvikling selvfølgelig også interessant – ikke mindst i forhold til hvordan Ørestad kan gøres til et endnu mere levende og attraktivt sted at arbejde, bo og drive forretning. Og her har ØICC en positiv rolle at spille. 

Hvad er det bedste ved placeringen af din arbejdsplads?
Personligt synes jeg, at Ørestad har et særligt liv, som jeg sætter pris på. Men hvis jeg skal vælge én ting, der betyder særligt meget er det tilgængelighed: Fra jeg forlader kontoret, kan jeg på stort set ingen tid være på motorvejen ud af København i bil, midt i København med metroen, over den svenske grænse med regionaltoget eller i et fly på vej mod hvor som helst. I Saint-Gobain har vi en del internationale gæster og kollegaer, så specielt lufthavnens placering er noget, vi mærker positivt i dagligdagen.

Dine drømme eller ambitioner for det du arbejder med?
I Saint-Gobain har vi som mål at arbejde for et byggeri, der er bæredygtigt og som tager højde for folks individuelle behov – det handler om at skabe de bedste og mest hensigtsmæssige rammer for mennesker i alle slags bygninger. Det giver næsten sig selv, at når vi evolutionært har udviklet os over hundrede af tusinder af år i et udendørsmiljø, så har det konsekvenser for vores trivsel, når de bygninger, som vi i dag opholder os i op mod 90 % af tiden, ikke tager højde vores behov, f.eks. når det kommer til akustik, luftkvalitet og lys. For mig er det meningsfyldt, at bidrage til opmærksomhed omkring den dagsorden. Det handler om at gøre verden til et bedre sted.

Hvad er det bedste ved den virksomhed du er en del af?
Saint-Gobain er en international virksomhed, der driver forretning i mere end 60 lande, og som har mere end 350 år bag sig. På den ene sider er der et historisk aftryk, en stor viden og gode muligheder for at dele erfaringer på tværs af grænser, der tiltaler mig. På den anden side er det også en virksomhed, der er meget bevidst om, at man må være til stede lokalt og forstå og respektere de enkelte markeder for at kunne opretholde sin lokale berettigelse. De to sider giver en dynamik, som jeg godt kan lide. 

Hvad læser du i øjeblikket?
I øjeblikket er jeg i gang med den svenske forfatter Stefan Ahnhem og hans krimi “Atten grader minus” – en rigtig page-turner, der både er medrivende og velskrevet, og som er godt selskab, når virkeligheden skal sættes lidt på standby.

 

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.