• Redaktionen
  • Business

Bella er klar til business

bella business visualBNy lokalplan for den nordlige del af Bellagrunden skaber fundamentet for et nyt businessdistrikt i Ørestad. Men virksomhederne komme ikke til at bo alene. Bellakvarter Projektselskab A/S vil udvikle et område med både boliger, butikker og byliv. Primo 2019 går de første projekter i jorden

Boligkvartererne langs Ørestads Boulevard, C.F. Møllers Allé og Center Boulevard vil om to år være fuldt udbyggede, og byudviklingen af den store Bellagrund går nu ind i en ny fase.  For to uger siden godkendte Københavns Kommune lokalplanen for den nordlige del af arealet. Her vil der i de kommende år blive bygget ny konferencehal, parkeringshus, boligejendomme, højhus, butiksgader og kontordomiciler.

Bellakvarter udvikles af Solstra Development i et tæt samarbejde med BC Hospitality Group der driver Bella Center Copenhagen og AC Hotel Bella Sky. De almene boliger i området udvikles i et tæt samarbejde med boligselskaber.

bella business soeren sasoKontorer med udsigt
Langs med Vejlands Allé tilbydes der domiciler eller kontorer. Her skal der i de kommende år opføres omkring fem større kontorbyggerier, skræddersyet efter lejernes ønsker. I alt går Bella Business ud i markedet med 130.000 etagemeter erhvervslokaler.

"Vi har ønsket stor fleksibilitet i byggemulighederne, for det er hvad erhvervsmarkedet efterspørger i dag. Erhvervsbygningerne kan opføres på op til 30.000 etagemeter, men vi har også mulighed for at dele hvert byggefelt op i mindre enheder svarende til bygninger på cirka 12.000 etagemeter. Vi skal både kunne tilbyde domiciler og flerbrugerhuse. Det er utroligt vigtigt," siger udviklingsdirektør i Solstra Development, Søren Raae Theisen.

Der er stadig mange ledige erhvervskvadratmeter i Ørestad, både ved motorvejen, langs med Hannemans Allé og i Ørestad Nord. men Søren Theisen mener at Bella Business kan tilbyde noget ekstra.

"Vi tilbyder en virkelig god beliggenhed langs Vejlands Allé, hvor de ansatte får en fantastisk udsigt ind over Amager Fælled og byen. Placeringen vil også give virksomhederne en flot eksponering ud til Vejlands Allé. Vi kan tilbyde markante domiciler for de helt store virksomheder, og det er der vi starter vores sonderinger," siger Søren Raae Theisen.

Synergi i flerbrugerhuse
Bella Business er allerede i dialog med interesserede lejere.

bellakvarter oversigt 2018"I Danmark findes der ikke så mange potentielle lejere med 500 medarbejdere eller flere. Men vi er i dialog med nogle af dem der findes, og som er på udkig efter nye rammer. Vi har også kontakt til virksomheder, som godt kan se sig selv sidde sammen med andre i et flerbrugerhus. I dag ønsker virksomhederne faktisk den synergi, der kan opstå i sådan et hus. Desuden giver det mulighed for at skalere op og ned. Fleksibilitet er nøgleordet i dag", siger Søren Raae Theisen.

Af andre fordele, som Bella Business mener at kunne tilbyde, er at virksomhederne kommer til at bo tæt på hotel, konferencecenter og messecenter. Kort sagt i en international atmosfære. Dertil kommer det lokale bykvarter omkring Bella Center Metrostation, hvor der vil være butikker og restauranter. Parkeringspladser vil der være utroligt mange af, da Bella Centers parkeringsnorm er sat til at kunne tage imod mange tusinde messegæster. Virksomhederne kan desuden tilvælge private parkeringsmuligheder under kontorhusene.

Liv i gaden
Udover fleksibilitet efterspørger mange virksomheder også liv i gaden. Hvad enten man flytter fra Ballerup eller Indre By, vil man gerne have beboere, butikker og børn omkring sig på den nye adresse.

Udviklingschef i Bellakvarter Projektselskab, Saso Nedelkovski, forklarer:

"Derfor har vi brugt meget energi på at udvikle området, så der kan opstå en synergi mellem beboere, messegæster og medarbejdere i virksomhederne. Bella Centers aktiviteter og messer, giver os en naturlig, stor strøm af mennesker gennem bydelen, som bl.a. betyder at der vil være kundegrundlag for butikker og spisesteder. Inde i Bella Center har vi også restauranter og caféer, som på sigt vil kunne flyttes ud i facaderne, så de kan bruges af alle året rundt".

"Det har også være meget vigtigt at skære karréerne på den helt rigtige måde ved indgangen til området foran Bella Center Metrostation. Her fra vil der næsten døgnet rundt være en strøm af mennesker ind i kvarteret, igennem gaderne, ind til den nye park, og videre til Bella Center eller kontordomicilerne," siger Saso Nedelkovski.

Faktisk er det et ønske i erhvervsmarkedet at mennesker, mødesteder og butikker trækkes helt ind i stueetagerne i fremtidens kontorhuse. Fremtidens medarbejder kræver at kunne tage pauser eller møder i caféen, eller træne i fitnesscenteret, mens tøjet bliver renset eller skoene pudset i butikken ved siden af.

"Vi har adopteret denne filosofi i Bellakvarter, og det nye parkeringshus, som kommer til at ligge ved siden af AC Hotel Bella Sky, er et eksempel. Her vil der være en aktiv stueetage med f.eks. et fitnesscenter eller andre faciliteter", siger Saso Nedelkovski.

bella haveMed i ØICC
Bellakvarter Projektselskab er medlem af netværket Ørestad Innovation City Copenhagen (ØICC) og ser det som et stærkt erhvervsnetværk med mange forskellige virksomheder på tværs af mange forskellige brancher.

"Det er et fantastisk netværk at være en del af og det er inspirerende at mødes med de øvrige virksomheder når aktuelle emner/temaer skal drøftes og debatteres. Samtidig ser vi netværket som vigtigt og centralt ift. at tiltrække endnu flere spændende virksomheder til Ørestad," siger Søren Raae Theisen og Saso Nedelkovski.

Lokalplanen for Bella Businesskvarter er blevet godkendt og skal nu (6. september) i høring. Endelig vedtagelse forventes marts 2019. Byggeriet starter i begyndelsen af 2019, hvor de første grunde bliver byggemodnet. Det drejer sig om boligbyggerier ved Ørestads Boulevard. Næste projekt bliver byggeriet af en konferencehal ud til Center Boulevard. Her forventes byggeriet også at starte i 2019. Når den nye hal er bygget, skal den gamle Hal H langs metroen rives ned og give plads til det nye bykvarter ved Bella Center Metrostation. Herefter begynder udviklingen af Bella Business for alvor, med byggeri af parkeringshus og kontordomiciler i perioden 2020-2025.

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk