lørdag 22 februar 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader                    BUSINESS

Ny ITU-rektor efterlyser flere kvinder

martin zachariasen itu rektor onlineDigitale teknologier bruges også af kvinder, så derfor skal de også være med til at præge udviklingen, mener den nye rektor for IT-Universitetet

• Andelen af kvinder, der er optaget på ITU’s bacheloruddannelsen er steget fra 25 til 34 procent på bare to år, men der er plads til endnu flere kvinder på studiet, påpeger Martin Zachariasen, der netop har afløst Mads Tofte som rektor på IT-Universitetet i Ørestad.

”Der er jo ingen forskel på mænds og kvinders talent for at arbejde med it. De kvinder, vi får ind på ITU, klarer sig mindst lige så godt som mændene. Men det, der måske mangler, er, at gøre kvinder opmærksomme på de muligheder, de får, ved at tage en it-uddannelse. Det gør vi for eksempel ved at tilbyde coding caféer og IT-Camps til kvindelige gymnasieelever,” siger han.

Martin Zachariasen har arbejdet i over tyve år med it. Først som professor og institutleder på Københavns Universitet, og siden som dekan på Det Naturvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet.
”Jeg søgte jobbet som rektor, fordi IT-Universitetet er inde i en rivende udvikling og udfylder en stadigt vigtigere rolle i Danmark. Det vil jeg gerne være en del af og tage ansvaret for. Jeg har altid været meget nysgerrig efter at forstå, hvordan moderne teknologier virker, og er senere også begyndt at interessere mig for, hvordan teknologien påvirker samfundet – vores arbejdsliv såvel som vores privatliv. Og så er jeg selvfølgelig meget interesseret i, hvordan vi skal uddanne de unge, sådan at de kan forstå, udvikle og anvende nye teknologier,” siger han.

Martin Zachariasen har da også ambitioner om at øge optaget betydeligt på uddannelsen, såfremt der kan findes penge til kvalificerede undervisere.

”Der er stadig et markant behov for at uddanne flere it-specialister i Danmark, og inden for de kommende år har vi en ambition om at uddanne mindst 100 kandidater yderligere om året, såfremt de økonomiske rammer er til stede. Det er faktisk relativt mange, når man ser på den samlede produktion af it-kandidater i Danmark,” siger Martin Zachariasen.

De nye planer betyder også, at ITU allerede nu er på udkig efter nye lejemål, så der kan blive plads til universitetets forskning og de mange nye studerende.

Kultur:

Godt liv:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: