lørdag 23 juni 2018

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 DEBAT

Daginstitution i Ørestad i 2014 er år for sent

Med Kommuneplan 2011 vil Københavns Kommune ruste sig til en fremtid, hvor vi i 2025 har ca. 100.000 flere indbyggere. En nettotilvandring på 1.000 mennesker om måneder kan det nok give enhver byplanlægger og lokalpolitiker sved på panden

 

De nye indbyggere er mere end velkommen – også på Amager. Eller specielt på Amager skulle jeg måske sige, for her har vi med Ørestad en hel bydel, som langt fra er færdigudbygget, og hvor der i dag bor lige under 10.000, men hvor planen er, at der skal bo 25.000. Ørestad er i den grad klar, men så skal vi selvfølgelig også geare bydelen de mange tilflyttere. Det gælder i forhold til infrastruktur, bymiljø og offentlige institutioner.

Og specielt hvad angår sidstnævnte, er man alt for sent ude, når man på rådhuset først regner med, at der skal opføres en daginstitution i Ørestad i 2014. Vi er allerede mange i Ørestad, der har svært ved at finde en plads til vores barn, og med Frank Jensens løfte om, at der maksimalt må være et kvarter på cykel til en daginstitution, skal der da herfra lyde en klar opfordring til at fremskynde byggeriet.

Kommuneplanen er for tiden i høring til 17. oktober, og miseren rettes forhåbentligt til den endelige udgave. For vi har her at gøre med en af kommunens kerneydelser, som bare skal være i orden. Her er vi nødt til at give byens borgere – nye såvel som gamle – bare lidt valuta for skattekronerne, og det gør vi langtfra i dag.

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme

euronews