onsdag 25 april 2018

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 DEBAT

Flere daginstitutionspladser til Ørestad

lars dueholm 2011Fredag den 5. april blev budgetparterne enige om fordelingen af sidste års budgetoverskud i København. For Liberal Alliance var det her helt afgørende, at man fortsat havde fokus på at gøre København mere erhvervsvenlig

 

Det lykkedes med aftalen i form af en samlet afgiftsreduktion i 2013 på næsten 15 mio. kr.: Stadeafgiften og vareudstillingsafgiften fjernes helt i 2013, og byggesagsafgifterne reduceres med 3 millioner kr.   

Foruden fjernelse af afgifterne blev der også plads til Ørestad i aftalen. Her blev der bevilget over 18 mio. kr. til en ny dagsinstitution i Ørestad med plads til fire nye grupper. På den måde bliver der også her i Ørestad plads til de mange nye københavnere, der strømmer til byen. I 2025 regner man med, at der vil være 100.000 flere i byen, end der er i dag. Det giver os unikke muligheder for udvikling og vækst, men det giver også udfordringer.

De kommunale kerneydelser skal være på plads til de mange nye indbyggere. Det kommer de, bl.a. med en ny daginstitution i Ørestad.

Pengene skal tilbage til københavnerne, og det offentlige, Københavns Kommune, skal fokusere på kerneydelserne.  Aftalen 5. april er endnu et bevis på, at det er muligt – at det, selv med få mandater, er muligt at trække et rødt flertal i en liberal retning, hvor man fokuserer på kommunens kerneydelser og på at gøre København mere erhvervsvenlig.

Det viser, at man rent faktisk kan få indflydelse, hvis man er vedholdende og har en god sag. Liberal Alliance vil gerne være moderne borgerlig-liberale stemmer, der arbejder. Det synes jeg er lykkedes her.

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme

euronews