lørdag 23 marts 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 DEBAT

I hælene på en politiker

jane heitmann skole praktikNicolas Rasmussen og Johan Heitmann fra Ørestad skole har i uge 9 været i praktik hos den folkevalgte politiker Jane Heitmann (V). Hvis man spørger drengene om, hvordan praktikken har været, er svaret klart: ‘’Ekstremt fedt’

Men hvad laver man helt præcist, når man er i praktik som politiker? Nicolas og Johan vil gerne fortælle:

De går begge i 8. klasse og skulle i uge 9 ud i praktik ligesom alle andre elever i 8. klasserne i Københavns Kommune.

Drengene valgte selv at søge i praktik som folketingspolitikere på Christiansborg. Johans mor er selv politiker, og derfor har Johan en næsten medfødt interesse i politik. Nicolas vil gerne være ambassadør som voksen, derfor er han også rigtig interesseret i politik.

Praktikugen har budt på mange forskellige oplevelser. Ugen startede med en rundvisning på Christiansborg, og et introduktionsmøde, hvor de fik viden om arbejdet i Folketinget. Mandag aften var de med på Park Inn Hotellet i Kastrup, hvor Jane Heitmann holdt et foredrag for en masse læger. Jane fortalte blandt andet om medicinsk cannabis.
“Medicinsk cannabis var godt nok et eksplosivt emne blandt lægerne, og der var gode argumenter både for og imod”, fortæller Johan om aftenens oplevelse.

De følgende dage gik med samråd, i bl.a Sundhedsudvalget, og spørgetime med Statsministeren. Drengene skrev også et læserbrev og lavede medieovervågning for at finde artikler, som kunne have relevans for Jane Heitmanns ordførerskaber. De var også med til at synge Alsang torsdag. Til det siger Nicolas,
“Man kunne mærke, da vi sang, at sammenholdet inde på borgen var større end vores forventninger på trods af de politiske modsætninger, som man ofte ser i TV”.

Fredag fik de et førstehjælpskursus. Alt i alt har drengene haft en god uge, og er blevet klogere på det politiske liv på Christiansborg. Og MF Jane Heitmann glæder sig over at have haft praktikanter.
“For mig er det et friskt pust i en travl hverdag at få besøg af praktikanter. Det er altid spændende at blive klogere på, hvordan verden ser ud gennem de unges briller. Danmark har brug for, at flere tager del i demokratiet. Jeg håber, at en uges praktik på Christiansborg, kan give unge mennesker lyst til at engagere sig i politik”, siger MF Jane Heitmann.

 

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme