torsdag 2 april 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 DEBAT

Kirken er åben for alle slags tro

rikke weissfeld jan2018Lise Thorsen skriver i sit debatindlæg i sidste udgave af Ørestad Avis, at Ørestads kommende kirke bør gå forrest, både med henblik på det arkitektoniske, men også med henblik på forholdet til andre religioner.
Det er jeg, som sognepræst for Kirken i Ørestad, helt enig i

Det er en spændende proces at bygge ny kirke, og ambitionerne er høje med hensyn til arkitektur, selvom vi slet ikke er så langt endnu.
Dog er der brug for en bygning, der er en decideret folkekirke, men det betyder ikke, at vi ikke har tænkt os at både respektere og række ud til andre trosretninger.

Derfor har Kirken i Ørestad også startet en samtalerække om tro op, hvor offentlige personligheder med vidt forskellige jobs og baggrund kommer og taler, om det de tror på.
Tiden er til, at vi godt kan tale om tro!

LÆS Lise Thorsens indlæg: Ørestads kirke bør gå forrest


I første omgang er det mennesker med en kristen baggrund og trospraksis, der er en del af samtalerækken.
Men med tiden er det meningen, at vi udvider det til også at omfatte mennesker med en anden tro, eller måske slet ingen.

Det interessante er, hvad det, vi tror på, gør ved os som mennesker og ved vores måde at være til på i en moderne verden.

Folkekirken har yderligere en række initiativer, hvor vi inkluderer andre trosretninger.
Bl.a. ”Folkekirken og Religionsmøde”, der eksisterer både på stiftsplan, men også i en landsdækkende version, hvor vores egen provst (der bor her i Ørestad) er formand for.

Samtalerækken om tro finder sted hver den første torsdag i måneden. Den næste til at tale om tro er skuespiller og instruktør Anne Grethe Bjarup Riis.


Kultur:

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: