fredag 3 juli 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 DEBAT

Det er rationelt at nedlægge regionerne

jacob rosenberg 2018Regionsstrukturen indebærer meget høje omkostninger til administration, og det er penge, som vi hellere vil anvende til patientbehandling. F.eks. er de centrale administrationsomkostninger i Region Hovedstaden ca. 3 milliarder kroner om året, og det er penge, som vi har betalt i skat

En stor central administration påvirker imidlertid også mængden af administration på de enkelte sygehuse. Læger og sygeplejersker pålægges arbejdsopgaver og dataindsamling for at fodre den centrale administration i en sådan grad, at fokus tages væk fra patienterne. Med andre ord betyder det, at patienten alt for sjældent ser en læge eller en sygeplejerske.

Sygehusene efterspørger flere midler til dyrere medicin og nye behandlinger, og det er vanskeligt at finde mange hundrede millioner ekstra hvert år. Løsningen er derfor oplagt at reducere den centrale administration. Dels for at spare nogle af udgifterne til det administrative personale, men i særdeleshed også for at frigøre det kliniske personale til kerneydelsen, nemlig at passe patienterne.

Vi kan ikke komme videre ved blot at pålægge generelle besparelser på de enkelte afdelinger. Vi skal omlægge hele strukturen for derved at flytte mange hundrede millioner fra de såkaldte kolde til de varme hænder – dvs. fra administration (i bred forstand) til de patientnære funktioner.

Den eneste gangbare metode til en så markant reduktion af administrationen er at ændre hele strukturen for sygehusvæsenet. Man må derfor nytænke hele opbygningen, og dette er netop en del af regeringens udspil til en gennemgribende sundhedsreform.

Kultur:

Godt liv:

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: