torsdag 2 april 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 DEBAT

En kortslutning af den demokratiske proces

badar shahI 2018 besluttede budgetpartierne i København at bygge på Amager Fælled - til trods for, at en stor del af Københavnerne var imod byggeriet

Det politiske flertal ønskede ikke at forholde sig til folkets ønsker og blev enige om at bygge 2500 boliger på Amager Fælleds campingareal og to andre grønne områder på Amager og i Sydhavnen.  

De arealer, som skal bebygges er fredede, og normalt skal arealer affredes igennem Fredningsnævnet. Men arealerne på Amager Fælled skal ikke forbi Fredningsnævnet, nej. De bliver affredet via et lovforslag i Folketinget i februar måned. Hvorfor? Det ønsker de beslutningsdygtige politiske partier ikke at svare på..

Alternativet har altid stillet sig kritisk over for byggeriet på Amager Fælled og stiller sig nu også kritisk over for denne processuelle omgåelse af reglerne for affredning. Det holder simpelthen ikke. Vil man virkelig gerne skabe et demokratisk underskud, lave processuel sjusk og ofre fredede grønne arealer for flere boliger? Jeg synes politikerne skylder borgerne et svar. 

Kultur:

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: