torsdag 2 april 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 DEBAT

Boligpriserne er løbet løbsk

astrid aller 2017Hvis København skal være for alle, skal vi lave forandringerne nu

En ny analyse fra Boligøkonomisk Videnscenter har sat to streger under noget vi allerede vidste – boligpriserne i København er løbet fuldstændigt løbsk.

På 25 år er boligpriserne steget med 350 procent, imens landsgennemsnittet ”kun” er steget 117 procent i samme periode.
Det er altså nødvendigt at gøre noget drastisk. Hvis København ikke kun skal være for de rigeste, skal der forandringer til – og det skal være nu.

Vi er nødt til at begrænse den boligkapitalisme, der tjener penge på at presse priserne i vejret, og i stedet kræve at boliger bliver bygget til en pris som flere kan betale. I stedet for at bygge boliger uden bopælspligt, så de rigeste kan have sommerhuse, skal der bygges boliger, som mennesker med en mindre indtægt kan gøre til deres hjem.

Vi kan gøre noget som kommune – vi kan stille krav om almene boliger i nye byggerier, og omlægge dele af ghettoområderne til ældre- eller studieboliger. Men vi har også brug for bedre rammer til at gøre det, og derfor er det vigtigt, at vi får en rød regering efter valget, der sammen med SF i Københavns Borgerrepræsentation vil prioritere boliger for alle københavnere, og ikke kun for de rigeste.

 

Kultur:

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: