onsdag 12 august 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 DEBAT

Skriv til politikerne!

nick vikanderVi har brug for bedre cykelforhold for skolebørn i Ørestad Syd. Heldigvis har Kommunens Teknik- og Miljø forvaltning anbefalet, i Cykelredegørelse 2019, at der investeres i forbedring af skolevejen til og fra Kalvebod Fælled Skole. Men det vil kun ske, hvis politikerne finder midler til sagen i de kommunale budgetforhandlinger. Og de er nu i gang.

Trafikforholdene omkring Kalvebod Fælled Skole er kaotiske. Der er tung trafik pga. byggerierne. Planlægningen af cykelstierne er ikke altid logisk, og nogen steder er cykelstien inddraget til byggeplads. Det kan føre til situationer, hvor skolebørn kommer i fare, og det giver utryghed for beboere i området.

Der er også en række konkrete problemer med skoleruten der skal løses. Blandt andet, er der fare for højresvingsulykke ved p-kælderen af Crowne Plaza Hotel; krydsene på Hannemanns Allé, både ved Ørestads Boulevard og foran Royal Arena, er svært at navigere uden cykeltrafiklys og blå maling på vejen; og børnene på Ørestads Boulevard kommer i konflikt med biler der kører over cykelstien og parkerer i rabatten. 

Hvis du vil hjælpe, kan du skrive til politikerne og fortæl dem, at cykelforhold omkring Kalvebod Fælled Skole skal prioriteres i planlægningen af kommunens budget for næste år. Send din mail til Amager Vest Lokaludvalg (Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.), så skal vi nok sende den videre til politikerne på rådhuset.

Investeringer i skolevejen kommer ikke til at løse alle trafiksikkerheds problemer i Ørestad Syd, især på grund af byggeri.  Men mange små forbedringer kan også gøre en forskel for børnene – og få endnu flere til at cykle til skole. 

 

Kultur:

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: