mandag 30 november 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 DEBAT

Forsegl ikke en generationsforurening

gorm gunnarsenDen 22. oktober afsluttes høringsperioden for lokalplan om byggeri oven på den del af Amager Fælled, der gennem 1950erne og 1960erne blev brugt som åbent deponi for industrien i Københavnsområdet. 

Den lovbundne undersøgelse af giftgrundens karakter fremstår under al kritik i lokalplanen. Den er foretaget af firmaet SWECO.

Jeg var til stede ved borgermødet om lokalplanen 23. september og spidsede godt nok øren en ekstra gang, da Steffen Damgaard Nielsen fra SWECO tilkendegav, at “vi ved”, at der er deponeret “alt tænkeligt giftigt materiale overalt” på den gamle losseplads. Og at det er “tilstrækkeligt veldokumenteret”. Men rapporten fra SWECO har end ikke forsøgt på at afdække det deponi, som ikke har efterladt et spor af dokumenter i kommunale arkiver. Vi ved ikke, hvad vi forsegler under et byggeri, andet end at det er “alt tænkeligt”. Ved et omfattende byggeri oven på den gamle losseplads hindrer vi fremtidige generationer i at rydde op. Det er ikke rimeligt. I hvert fald ikke førend vi har gjort alt, hvad vi kan for at finde ud af, hvad der gemmer sig nede under Lærkesletten.

Godt liv:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: