Foodshoppen er åben

Endelig åbnede den længe ventede dagligvarebutik og café i VM Bjerget. Foodshop no. 55 byder på langbord til fællesspisning, delikatesser, trådløst netværk og gamle telefoner med børnehistorier i

Indehaverne Lisa og Danny havde travlt fra første dag i det store køkken, og kunder og gratulanter ankom i en jævn strøm, mange af dem med barnevogne, som kan køres helt ind i cafeen og butikken. Personalet er i fuld gang med at bage brød, der brygges kaffe og sælges specialiteter mens folk mødes omkring det store fællesbord.

Bordet på halvanden gange fire meter står midt i lokalet er skal være foodshoppens hjerte. Her er det meningen at Ørestadborgere skal mødes og spise eller drikke kaffe eller the sammen, forklarer arkitekt Baki Katsinis, som har stået for indretningen af Foodshop no. 55.

"Omkring bordet har vi valgt at stille flere forskellige stole, for der skal være plads til mange forskellige slags mennesker, som her kan sidde ved siden af hinanden og spise og snakke. Langs vinduet har vi et langbord i røget egeplanke, hvor man kan koble sig på det rådløse netværk og nyde en kop hurtig kaffe", forklarer Baki Katsinis.

Det har været sin sag at indrette det aflange lavloftede betonrum til en hyggelig og stilfuld 'Deli' i stil med de bedste forbilleder i f.eks. New York. For at give en rumlig fornemmelse af 'højt til loftet', er gulvet holdt i en jordfarve og loftet glanshvidt. Butikkens varer dækker hele bagvæggen og får tildelt deres hovedrolle med kraftige spots.

"Vi har valgt at udnytte den lange ubrudte glasfacade, så man udefra kan følge livet i hele foodshoppen. Du kan se helt ind i køkkenet, i butikken og i cafeen og følge processen fra maden bliver lavet til den bliver indtaget", forklarer Baki Katsinis.

Der er også tænkt på underholdning ti børnene. På en af de nederste hylder står en skrivemaskine klar til at blive anvendt af børnene, og ved siden af den tre gamle telefoner, som er tilsluttet en ipod, så man kan høre gamle børnefortællinger og børnemusik på dem.

Åbningstiden er 6.30 - 20.00 alle dage.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk