torsdag 2 juli 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 Godt liv

Rådyrene klarer sig

raadyr_wFælleden NU: Rådyrene er blevet færre i år - men bestanden skal nok klare sig

 

Vinteren står for døren. De vilde dyr og fugle er i fuld gang med at spise sig federe, så de kan modstå endnu en hård vinter. I skovene er vi ved at have overstået efterårets klapjagter. I år lader det til, at der er færre rådyr end hvad vi normalt ser.

Det er meget svært at komme med præcise tal for hvor mange rådyr vi har i de enkelte skove. Men min fornemmelse er, at vi ikke har det antal rådyr, vi normalt har. Og hvorfor så det? Jeg tror, det er de seneste to hårde vintre, der har fået de svageste dyr til at bukke under.

Er det et problem? Nej, det er helt normalt og en del af naturens gang. De svageste dyr dør når forholdene bliver vanskelige, ofte lam og ældre dyr, men tilbage er de stærkeste dyr. Råen får normalt 2 lam i maj måned, så bestanden vil i løbet af et par år komme op på det oprindelige antal. 

Vi har en mindre bestand af rådyr på den del af fælleden der ligger nord for motorvejen. Hvis du går en tur i skumringstiden kan du sagtens være heldig at se dem. Særligt er der gode muligheder for at opleve dette elegante dyr på golfbanen. 

Og bare rolig, Naturstyrelsen holder ikke klapjagt efter rådyr på golfbanen, men kun i Kongelunden. Der bliver skudt meget få rådyr på golfbanen. Men en hel del dør fordi de kørt ned på de veje, der går igennem området. Desværre ofte fordi de bliver jagtet af løse hunde. Husk det nu, hunde skal føres i snor i naturen, afhensyn til de mange vilde dyr der lever der.

Det var iøvrigt forsvaret der udsatte rådyr på fælleden i 1961. Kalvebod Fælled har desuden en pæn bestand af de lidt større dådyr. De lever kun i det indhegnede område af fælleden.

Kultur:

Godt liv:

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: