torsdag 2 juli 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 Godt liv

Parringstid

raevFælleden NU: Rævene gør og grågæssene bygger rede

 

• Er der noget så trist som en blygrå regnfuld januar? De fleste af os kæmper her i den mørke tid med at se nogen mening med det hele. Allerhelst vil vi tage flyveren og søge mod mildere og lysere himmelstrøg. 

Men fat mod, det lysner ude i naturen. I dag den 28. januar er dagen allerede tiltaget med 1 time og 22 minutter :-). På fælleden kan man nu se, at grågæssene er i gang med at gøre klar til den kommende ynglesæson. 

De står parvis klar ved vandhuller og søer, og hvis den milde vinter forsætter, så vil hunnen ligge på reden først i marts måned. Reden gemmer hun gerne i tagrørsbevoksninger på steder hvor ræven ikke kan komme. 

Rævene gør

Og rævene er også i fuld gang med at forberede sig på avlen. Her i slutningen af januar er  det højsæson for parringen, eller rolletiden som vi jægere kalder det. Det kan du ret nemt opdage, hvis du bevæger dig ud på fælleden på en stille aften. Her kan du høre rævens gøen, typisk et par korte glam efterfulgt af et langtrukkent, bliver i perioder gentaget med korte mellemrum.

Hvis man er rigtig heldig kan man også opleve at hannerne kæmper om en parringsvillig hun. 

Der er i øvrigt ved at komme flere ræve på fælleden, efter at ræveskaben stort set udryddede hele rævebestanden på Amager.

Kultur:

Godt liv:

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: