mandag 13 juli 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 Godt liv

Havørnen er også på fælleden

havorn_peberholm_01_web
Her er en havørn fotograferet på Peberholm. Foto: Lennart Emanulsson, Øresundsbron
Selv om dagen nu er tiltaget med over 3 timer, og vi nu for alvor kan mærke at dagene er blevet længere, så er det for de vilde dyr og fugle på fælleden, den sværeste tid på året

 

Den pludselige vinter vi fik i februar har tæret på kræfterne selvom den kom sent. Særligt fiskehejre og blishøns har det svært, når vandet overalt er frosset til. Er der så ingen, der har gavn af lidt hård vinter? Jo, særligt havørnene har det nemt, når fuglene er presset sammen i de få åbne våger, der har været i Kalveboderne og i Køge Bugt.

Jeg har stort set dagligt set havørne kredse over området. Det er ikke udsædvanligt at se havørnen ved Sjællandsbroen. Og havørnens nyere historie er i øvrigt en succeshistorie.

Læs: "Havørn gæster vinterklædt Peberholm"

Havørnen blev udryddet som ynglefugl i Danmark i 1911, fordi den blev opfattet som et skadedyr og en konkurrent til os mennesker. Men i 1996 vendte den tilbage som ynglefugl og er siden steget i antal, så der i dag yngler over 30 par i landet.

Der findes ikke ynglende havørne på fælleden, dertil er her for meget uro. De ørne, der kan opleves lige nu, er både de danske ynglefugle og svenske ørne, der overvintrer her i landet.

Men der har skam været ørne på Amager i mange år. I 1837 blev der på en kongejagt på Amager nedlagt ikke færre end 70 ørne!

Så det er med at komme ud og opleve de flotte fugle - inden en skydegal konge skulle komme forbi:-)

Og du er ikke i tvivl, når du ser en - den er på størrelse med en dør, med et vingefang på op til 2,5 meter.

Kultur:

Godt liv:

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: