Indisk aroma i sivegaden

rasoi_aabning_02Der duftede af karry og andre krydderier helt ud i sivegaden, da Restaurant Rasoi åbnede onsdag i VM bjerget på Ørestads Boulevard 55. Lokalet blev hurtigt fyldt med nysgerrige og glade Ørestadsbeboere, forretningsforbindelser og medier

 

I to måneder har håndværkerne arbejdet bag afdækningspapiret i vinduerne, så det var med spænding at folk tog den nye restaurant i øjesyn. Restauranten har dæmpet lys og diskrete farver på væggene. Den er indrettet med en stor disk, placeret det samme sted som da Foodshop no. 55 lå her. Det store flisebord er også bevaret, og bruges nu til buffet og mindre måltider. Desuden er der 30 siddepladser til restaurantgæster indenfor, og omkring tyve udenfor om sommeren.

Det er Ørestads-beboeren Inam Ashraf som står bag Restaurant Rasoi i VM BJERGET. Han ejer allerede restauranten Cave i Store Kongensgade og vil bruge sin erfaring til skabe præcis det spisested, som han synes, Ørestad City mangler.   

”Jeg har længe tænkt over, at vi mangler et sted, som både er en restaurant, et take-away-sted og en café her i Ørestad City. Forleden sad jeg og så Danmarks EM-kamp med nogle venner. Vi blev sultne og ville hente noget mad. Men hvor gør man det i Ørestad? Og sådan har det været i de fem år, jeg har boet her. Jeg har erfaring fra min restaurant i Store Kongensgade, så da lokalerne i VM BJERGET pludselig stod tomme, tænkte jeg, så er det nu,” siger Inam Ashraf.

LÆS OGSÅ OM ÅBNINGEN AF VISA SUSHI: "CHOY ER SNART KLAR TIL AT SERVERE"

rasoi_inam_ashraf_02Picnic-kurv til Byparken

Restaurant Rasoi har foreløbig åbent fra 17 til 22, men planlægger at åbne klokken 11 hver dag og tilbyde en frokostmenu.

Det bliver også muligt at sætte sig og nyde en café latte og gøre brug af det fri internet eller tage en kop kaffe med på farten.

Desuden er det Inam Ashrafs plan, at restauranten skal være med til at sætte mere gang i bylivet i Ørestad City. Han vil tilbyde en picnic-kurv inklusiv rødvin og service, som man kan tage med sig over i Byparken. Man kan vælge mellem en grill-pakke med marineret kød, som man selv griller, eller man kan få Rasoi til at anrette sin sommerfest.

”Der er for eksempel mange, der holder fødselsdage i Byparken om sommeren – inklusiv mig selv, så det er vores plan, at man kan bestille mad hos os, og så kommer vi og sætter det fint op, hvis folk selv har borde,” siger han.

Indisk til danske ganer

Retterne er skabt ud fra indiske opskrifter, men med ingredienser, som er tilpasset de danske smagsløg. For eksempel holdes der lidt igen med chilien, så smagen i stedet kommer ud i gennem krydderierne. Det er heller ikke traditionelt indisk at drikke vin til maden, men Inam Ashraf mener, at vin og indisk mad faktisk passer godt sammen.

”Vi sætter pris på, at maden og vinen går op i en højere enhed, derfor kommer vinleverandøren og smager al vores mad og sammensætter vores vinmenu. Vi får nyt vinkort ca. hver tredje måned, og vores tjenere kommer desuden på et vinkursus, så de ved noget om den vin, de serverer,” fortæller Inam Ashraf.

Ifølge Inam Ashraf er der på Rasoi mulighed for madoplevelser til overkommelige priser.

”Vi kommer til at have en take-away-menu med ret lave priser, og hvis man vil have en større gastronomisk oplevelse, kan man spise i restauranten, hvor der er mulighed for at vælge menuer, som starter fra 179 kroner pr. person,” siger Inam Ashraf.

Restaurant Rasoi, Ørestads Boulevard 55. www.rasoi.dk. RESERVATION: Telefon 6914 9445, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. ÅBNINGSTIDER MAN-SØN 17:00-22:00. Køkkenet lukker kl 21:00.

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk