mandag 13 juli 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 Godt liv

Jesper blev løber nr. 10.000 ved Amager Fælled Parkrun

parkrun_jesper_IMG_1646Det var en god fornemmelse i kroppen, der fik Jesper Leedgaard fra Indre By til at tage turen til Amager Fælled lørdag den 11. august 2012 for at løbe Park Run for 7. gang. Og med en placering som 38 blandt de 109 morgenfriske løbere på en flot solskinsdag, løb han sig ind som løber nr. 10.000, der har passeret målstregen af hvedemel på Amager Fælled

Dermed er der løbet over 50.000 km på den 5 km lange Parkrun rute, som tiltrækker både mange lokale fra Amager, mens mange ligesom Jesper Leedgaard tager turen fra andre dele af København og oplandet. Men også udlændinge finder vej til Parkrun, når de er København. Således var der løbere fra både USA og Canada i lørdags.
Løbsleder Henrik Poulsen glæder sig over den store opbakning bag løbet:
"1.877 forskellige løbere har nu deltaget i Park Run på Amager Fælled, så når vi har passeret fuldførelse nummer 10.000 så vidner det om, at vi har mange meget loyale deltagere, der dukker op lørdag efter lørdag uanset vejr. Men der kommer hele tiden nye til, og de kommer langvejs fra.  Jeg synes, det er en meget flot opbakning, vi får. Og det er en stor milepæl, at vi nu har haft over 10.000 resultater hos os", siger Henrik Poulsen.

Han fremhæver det arbejde, som de frivillige hjælpere ligger i Amager Fælled Parkruns succes:
"Der er trods alt en del arbejde,  når man skal afholde motionsløb hver uge med en afmærket rute, tidstagning, resultatlister, fotos af deltagere med mere. Men vi har nogle fantastiske frivillige – men kan da altid bruge flere", siger Henrik Poulsen.

Også løbebutikken Løbeakademiet støtter op om Parkrun på Amager Fælled. Derfor kunne Jesper Leedgaard tage hjem fra lørdagens løbetur med et gavekort på en løbestilsanalyse og et par nye løbesko, som Løbeakademiet havde sponsoreret. Med den flotte gave har Jesper Leedgaard næppe fortrudt, at han tog til Parkrun selvom han aftenen forinden også havde været til motionsstævne.

parkrun_jesper_IMG_1701Parkrun er en god start på lørdagen
Fredag aften havde Jesper Leedgaard nemlig deltaget i motionstriatlonstævnet 4:18:4 i Amager Strandpark, men alligevel følte han sig altså frisk nok til at tage endnu en løbetur lørdag. Men han skal også have nogle kilometer i benene, eftersom han er ved træne sig op til sit første maratonløb. Han debuterer på den 42,195 km lange distance i Berlin i slutningen af september i år.

"Jeg fandt Parkrun på nettet og synes, det er en god start på lørdagen. Fredag er ofte noget med vin og en god bøf, og så er det en god måde at rense kroppen på dagen efter", siger Jesper Leedgaard.

Jesper Leedgaard løb de 5 km på 22 minutter og 26 sekunder.  

Det var i øvrigt løb nummer 170, som blev afholdt på Amager  Fælled i Parkrun regi lørdag den 11. august. Siden løbet første gang blev afholdt lørdag 16. maj 2009 har de frivillige kræfter sørget for, at der er blevet afholdt Parkrun samtlige lørdage uden undtagelse – og dermed også juleaftensdag og 31/12.  

FAKTA OM PARKRUN:
Parkrun er et gratis fem kilometer løb med tidtagning, der afholdes hver lørdag kl. 9.  Amager Fælled Parkrun er det første danske Parkrun, men der er nu Parkrun også på Amager Strandpark, Fælledparken, i Esbjerg, Vejen, Nibe og Helsingør. Parkrun er begyndt i England.
Læs mere på www.parkrun.dk/amager

Kultur:

Godt liv:

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: