torsdag 2 juli 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 Godt liv

BIG tegner sauna og vinterbad ved bryggen

vinterbad_image001

Vinterbadeforening Vinterbad Bryggen og tegnestuen BIG præsenterer nu deres vision for et vinterbad med alle faciliteter ved Havnebadet på Islands Brygge

 

Vinterbad Bryggen har i et år arbejdet på planerne om et permanent vinterbad med omklædningsrum og sauna i forbindelse med havnebadet, og tidligere på året fik foreningen et tilskud fra Amager Vest Lokaludvalg til at få udarbejdet et projektforsalg af tegnestuen BIG. Det er også BIG, der i samarbejde med JDS står bag Havnebadet Islands Brygge fra 2003.

Interessen for helårsbadning og saunakultur er støt stigende. Vinterbad Bryggen har på kort tid fået 700 medlemmer.

”Havnen bør summe af liv hele året, og vi tror at vinterbadefaciliteter i centrum af København på mange måder vil være af stor værdi for byen. Med så stort og flot et anlæg midt i København vil 3000-5000 medlemmer ikke være urealistisk. Derudover vil det passe fint ind i Københavns profil som en af de grønneste storbyer i verden,” siger formanden for foreningen Peter Lysdal Jakobsen.

Han tilføjer, at Vinterbad Bryggen ønsker at det nye vinterbad også giver adgang for offentligheden, og ikke kun er for medlemmer. Alle skal have mulighed for at gå i sauna og tage en iskold dukkert i det rene havnevand.

LÆS OGSÅ "I havnen med et plask"


vinterbad_04Bjarke Ingels fra BIG forklarer at forslaget til vinterbadet er indtænkt som en naturlig forlængelse af havnebadet. Havnebadets trædæk forlænges og løftes for at skabe plads til underliggende saunaer og termiske bade med udsigt over havneløbet. Tagdækket danner solterrasser med udsyn over havnebadets aktiviteter.

"Som en Københavnsk nyfortolkning af traditionelle romerske badehuses billedmosaikker er vinterbadets gulvflader udsmykket med mosaikker i kunstneren Husk Mit Navns streg,” siger Bjarke Ingels.

Amager Vest Lokaludvalg vil nu være med til at formidle projektforslaget til politikerne på Københavns Rådhus.

”Personligt er jeg imponeret af BIGs udkast som ikke "blot" er et klubhus på vandet, men som etablerer et stort offentligt rum på vandet, ved at skråstille tagfladen. Derved indgår Vinterbadet som endnu en flot attraktion til Islands Brygges flotte havnefront,” siger formand Lars Rimfalk Jensen.

Mobile saunaer

Opførelsen af vinterbadefaciliteterne skal diskuteres på et møde i Kultur- og Fritidsforvaltningen 23. august.

Her foreligger der en indstilling, som anbefaler at udvlaget afsætter 0,4 mio. kroner til forprojektering af vinterbadet på bryggen. Denne forprojektering vil vise, hvor meget det vil koste at bygge og drive vinterbadet, som det er foreslået af BIG. Kultur- og Fritidsforvaltningen skønner, at byggeprisen bliver på omkring 30 mio. kroner.

Interessen for vinterbadning er eksploderet i København, og der er allerede omkring 500 meldemmer af Vinterbad Bryggen. Derfor skal udvalget også tage stilling til et forslag om, at kommunen opsætter 2-3 mobile saunaer ved f.eks. Islands Brygge, som de mange vinterbadere kan bruge indtil der findes mere permanente løsninger.

Kultur:

Godt liv:

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: