mandag 30 november 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 Godt liv

Kystdiget åbnet for alle

kalvebod_kystdige02Vestamagers nye kystdige er nu indviet og en ny cykelsti fører hele vejen rundt om Kalvebod Fælled. Det giver nye bademuligheder og gode udsigtspunkter til det beskyttede fugleyngleområde Klydesøen

 

Det nye forhøjede dige skal beskytte mod stormflod, oversvømmelser og forhøjet vandstand. 80.000 læs jord skulle der til for at forhøje diget med to meter.

Det svarer til 1,4 mio. tons jord, som ganske heldigt alligevel skulle fjernes fra Kalvebod Miljøcenter i forbindelse med en udvidelse. Omkring 50 store dumpere har i et år kørt jorden ud på diget.

Kystdiget suppleres i de kommende år med et landdige i Kongelunden, så vandet fra en måske en gang kommende ekstrem stormflod ikke bare løber ind over Dragør og Tårnby i stedet for.

I fredags indviede Miljøminister Ida Auken (SF) diget sammen med skovrider Hans Henrik Christensen, Naturstyrelsen, og teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, Ayfer Baykal (SF).

kalvebod_kystdige03"Diget sikrer store samfundsværdier. Vi undgår, at Ørestad en dag skulle blive til et nyt Venedig med vand i gaderne. Og vi kan holde Øresundsforbindelsen tør. Samtidig har vi fået gravet ud til et nyt stort jord-deponi på Kalvebod Miljøcenter, så vi kan fortsætte metrobyggeri og boligbyggeri i København på en miljøforsvarlig måde. Det er simpelthen en win-win situation for natur og miljø", sagde Ida Auken i sin tale.

På en fælles cykeltur besøgte minister og borgmester nogle af fuglekiggerne på diget, som fortalte om planerne for fire nye fugletårne, hvorfra man kan observere fuglene i det naturbeskyttede yngleområde Klydesøen.

På vejen passerede honoratiores, spindoktorer og pressefolk den badebro, som det nu bliver meget nemmere for københavnere at nå ud til.

Cykelstien på det nye dige gør det muligt at cykle de cirka 12 kilometer rundt om Kalvebod Fælled helt nede fra Sjællandsbroen. Naturstyrelsen og Københavns Kommune forventer af samme grund af mange flere københavnere nu vil komme til at bruge fælleden, blandt andet til en badetur.

"Jeg tror at det stille og roligt vil komme af sig selv, efterhånden som det går op for flere og flere, hvor nemt det nu er blevet at komme ud til dette unikke område", siger teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF).

Cykelturen sluttede med et traktement ved det gamle pumpehus, hvor Naturstyrelsen bød på bålstegt sommerbuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Godt liv:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: