lørdag 23 marts 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 Godt liv

Når hverdagen ikke hænger sammen

mette krabHverdagen i en familie med små børn kan være travl. For nogle familier kan presset i en periode vokse sig ekstra stort. Så stort at de må bede om hjælp til at klare det

• Ørestad er fuld af børnefamilier, og alle kender ræset: Der skal laves aftensmad, skiftes bleer, hentes og bringes i institutioner. Klares opvask, tøjvask og sygedage. For nogle bliver presset for stort, og Home-Start er et af de steder, hvor pressede børnefamilier kan få hjælp. Det kan fx være enlige forældre, familier ramt af skilsmisse eller sygdom, eller tvillingeforældre.

Brug for mange flere
Home-Start matcher familierne med frivillige familievenner.
”Som frivillig kommer du fast hos en familie i to timer hver uge i mindst et halvt år. Du bliver en vigtig del af deres liv", fortæller Mette Krab, der er organisationens koordinator i København.
Desværre oplever foreningen, at der er mange flere familier, som rækker ud efter hjælp, end de har frivillige til at møde dem.
"Jeg er sikker på, at det skyldes, at folk ikke ved, hvad det vil sige at være frivillig familieven. Hvis bare folk vidste, hvilken rolle de har mulighed for at spille i andres liv, tror jeg, der ville være langt flere, som meldte sig,” siger Mette Krab.

Alene med to små børn
Camilla er en af de forældre, der har oplevet, at presset i en periode var for stort. Hun bor med sine to børn, der i dag er 6 og 7 år. For nogle år siden blev Camillas mand og børnenes far syg. Først var han i genoptræning, men efter et halvt år døde han. Camilla stod pludselig alene med ansvaret for to små børn, hus og have. Gennem Home-Start mødte hun Susanne, der gerne ville være frivillig hos hende.
”Det betød så meget, at hun var der. Vi lukkede et nyt menneske ind i familien, og hun hjalp med praktiske gøremål, afleverede børnene og den slags,” fortæller Camilla.
”Jeg har et stort netværk, men man står alligevel alene i sådan en sorg. Der er ikke lige nogen til at hjælpe. Men hverdagen skal jo fungere, og det praktiske er bare så vigtigt,” siger hun.

Slidt op
Lise er alene med sin datter på 10 måneder. Hun var ved at knække, da datteren var helt lille og fik støtte af Vibeke, der var frivillig hos Home-Start. I dag er det formelle Home-Start-familievenskab afsluttet, men Lise betragter nu Vibeke som en slags bonusbedstemor til sin datter.
”Det sker, at venskaberne udvikler sig og fortsætter uden for vores regi. Det er jo fantastisk, at man kan få den rolle i et andet menneskes liv", siger Mette Krab, som håber at mange flere vil melde sig som frivillige i Home-Start København.
”Vi giver alle nye frivillige et forberedelseskursus, og det afholder vi næste gang den 7.-8. januar 2017 på Amager. Jeg har mange familier, der venter på frivillige, så der er mulighed for at komme hurtigt i gang,” siger Mette Krab.

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme