onsdag 25 april 2018

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 Godt liv

Forslag om strand til naturister i Ørestad

dr kajakAmager Vest Lokaludvalg har indsamlet hundredevis af forslag til nye aktiviteter i Ørestads kanaler og søer - også et par forslag til at lade de 'blå byrum' være i fred

• Hvad kan man lave i Ørestads mange kanaler og søer? Fiske, spille vandpolo, bade nøgen eller ro i kajak? Eller skulle man hellere lade beboere, fisk og planteliv være i fred, og forbyde vandaktiviteter?
De spørgsmål bliver grundigt behandlet i den seneste Borgerpanelundersøgelse fra Amager Vest Lokaludvalg. Borgerpanelet er et digitalt spørgeskema som alle i Amager Vest kan tilmelde sig. I den seneste spørgerunde har lokaludvalget bedt om forslag til den nye 4-årige Bydelsplan for Amager Vest. Blandt andet ønsker udvalget at skabe flere 'grønne og blå byrum'. Derfor har man bedt borgerne om at komme med forslag til flere aktiviteter omkring f.eks. Ørestads kanaler og søer.

I borgerpanelet er omkring 1400 paneldeltagere, og hundredevis af den har givet forslag til 'blå' aktiviteter: Vandet kan f.eks. summe af fjernstyrede modelskibe,  stand up paddling, badebroer, kajakudlejning, parker, naturist-strand  og rostadion. Omkring kanaler og søer kan der være caféer, grillpladser, soppebassiner, små butikker, hundeparker og meget mere.

Men nogle af deltagerne advarer også om, at frirummene i Ørestad kan blive overbefolkede og larmende:
"Det må ikke gøres så "Tivoli" agtig som her på Bryggen ;-( os der bor her kan ikke være her om sommeren p.g.a. alt for mange udefra der fylder alt her med larm og masser af affald ;-(" skriver en paneldeltager.
En anden skriver: "Det er ikke sikkert der behøves at være aktiviteter ved søerne. Bare gode faciliteter til at gå/løbe/rulleskøjter/cykle samt lidt reklame for området. Et samlingssted hvor lærer kunne tage deres skoleklasser hen.."

Bydelsplan i høring
Andre af de emner, som lokaludvalget vil arbejde med i bydelsplanen, er forbindelser på tværs af Amager Vest. F.eks. er der forslag til en tværgående buslinie, der går fra Fælleden til Amager Strand.  Og grønne stier, der viser vej for de bløde trafikanter gennem bydelens forskelligartede kvarterer.
Lokaludvalget vedtog sin Bydelsplan i tirsdags. Nu sendes den i høring i Københavns Kommune. Til efteråret indstilles bydelsplanen til godkendelse i Borgerrepræsentationen.

Læs mere på www.avlu.dk/bydelsplan-2017

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

euronews