lørdag 23 juni 2018

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 Godt liv

Naturcenterets haner er blevet slagtet

naturcenter haneslagt 02Naturcenter Amagers kyllinger fra påsken var blevet store. Ud af alle kyllingerne blev der 11 haner og 8 høner.  Og 11 haner i samme lille hønsegård er  9-10 for mange

Derfor har Friluftshuset ved Naturcenter Amager slagtet haner over et par uger i sommerferien. 1 hver dag. Og arrangementerne har været en stor succes. Mellem 30 og 100 mennesker har overværet slagtningerne dagligt.

”Vi har helt klart kunne mærke, at mange forældre efterspørger denne slags arrangementer. Det er meget tydeligt at mange grupper dissideret har valgt at tage til naturcenteret, for at se hanerne blive slagtet. Og dermed fravalgt andre spændende aktiviteter som sker i sommerferien," siger naturvejleder Rune Kjærgaard Lange.

Friluftshuset har som udgangspunkt slagtet haneren fordi de havde for mange.  Men hanerne er også blevet brugt til mad. Hver dag er hanen fra dagen i forvejen blevet tilberedt at Amager Skovhjælpere og lavet til en dejlig 'hanekødsuppe', som man har kunnet smage. Og dermed har arrangementerne givet rigtigt god anledning til at tage en snak om hvor maden egentligt kommer fra.

naturcenter rune k lange”Mange af vores besøgende, og specielt børnene, kender kun kyllingen som den ser ud i supermarkederne.  Og har svært ved at drage parallellerne mellem en levende kylling og en gril kylling i køleskabet. Derfor giver vores slagtearrangementer rigtig god mening. Der er meget læring i det og forældre og børn kan efterfølgende få mange gode snakke om det.”

En hel del børnehaver fra både Tårnby og København har i hverdagene også lagt vejen forbi. Så rigtigt børn er blevet lidt klogere på mad, etik, anatomi og høns på Naturcenter Amager i sommerferien.

Skovløber og Naturvejleder ved Naturstyrelsen, Rune Kjærgaard Lange har de sidste 9 år boet ved Naturcenter Amager i privatboligen. Fra 1. september 2017 går han på orlov i 12 måneder og flytter med familien til Kolding. Det sker af familiære årsager, da hans kone har fået job i det jyske.  


Fakta
Naturcenter Amagers høns er af racen ”Dansk Landhøns”. 
Danske landhøns har man haft i 2000 år i Dammark, hvilket man ved, fordi man har fundet knoglerester fra hønen i en askeurne fra jernalderen. 
Danske Landhøns nedstammer fra ”Bankivia hønen” som er en junglefugl der levede og lever i Indien.
Bankivia hønen blev tæmmet af mennesker for 5000 - 8000 år siden.  
Bankivia hønen findes endvidere i Københavns zoologiske have hvor man kan se den.

Godt liv:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

euronews