tirsdag 25 september 2018

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 Godt liv

Sådan bruger du efterårets farver i dit tøj

personal shopper 6315Efteråret er en af mine yndlings årstider, og lige nu bugner butikkerne af efterårets farvepalet

• Det betager mig at opleve, hvordan træernes blade går fra at være grønne til dybt-røde og gule. At opleve skovens farver mod efterårshimlen kan gøre mig stum af begejstring. For det er så fantastisk smukt og varer kun ganske kort.
Jeg tænker, at jeg ikke er alene om at elske disse farvenuancer. I alle tilfælde bugner butikkerne lige nu af efterårsets farvepalet i alt fra boligdesign til tøj, frækt kombineret med lyserøde og knaldrøde nuancer.
Men ét er farvernes indbyrdes spil i naturen og fashion bladene - noget andet er selv at skulle jonglere de mange farver, og få det til at ligne noget der er fashionabelt gennemtænkt.
Og hvordan undgår du, at føle dig ukomfortabel, når du fraviger kun at tilsætte farvet med sort tøj?
Mine kunder sender mig oplysninger om sig selv før de møder mig til deres Personlige Shopper session. Ønsket om at bruge farver i tøjet går igen – men samtidig synes mange, at farver er svære – for hvordan gøres det uden at larme visuelt?

Find dine farver
Og jeg har meget respekt for mine kunders no-goes og ønsker. Det der skal læses ind i mine kunders ønsker, er hele ideen om, hvordan vi typisk bruger farver i tøjet.  Bogstaveligt talt koder vi nemlig vores hjerne ud fra vores tanker.
Når du tænker " jeg vil gerne bruge mere farvet tøj", vil din opmærksomhed typisk rettes mod de meget farvede styles i butikken. Tøj der i sit udtryk kan larme en del- for eksempel en knald rød kjole. Du køber den – tager den på til den store aften, men – nu føler du dig pludselig ikke tilpas. Du sidder der iført den smukke røde og føler, at alle mennesker kigger og tænker sit om dit tøj. Du er langt væk fra din comfortzone. Og resultatet bliver typisk, at du ikke igen vil risikere fejlkøb ved leg med farver – forståeligt - men du skal bare lære lidt farveteknik.
Danskerne er en nation af sort og mørkeblåt tøj. Gør brug af farver- det vil give dig et nyt look og en skøn udstråling.
Vil du gerne have unik vejledning til din garderobe og styling- så book din Personlige Shoppingsession hos mig og få min gratis ekspert hjælp.

FARVETRICKS

• Farvet tøj behøver ikke at skulle være en kæmpe farveflade- men kunne være en farvet top der kigger frem under din V- halsede hvide eller sorte skjorte.

• Find inspiration til farvemiks i dine omgivelser. Se for eksempel på træernes blade. Efterårsfarverne violet, gul og mørkegrøn. Læg også mærke til himlens farver. Det er som et billede af farver der leger sammen og kan kopieres ind i dit tøj.

• Se på blomsterne – i bladene har de ofte flere nuancer af den samme farve i forskellig intensitet. Du må også gerne sætte farver sammen fra samme farvefamilie. Det gøres meget sjældent, men er virkelig smukt. For eksempel rød kombineret med violet. Hvid sat sammen med råhvid. Brændt gul og orange.

• Du kan skabe ro i dine farvemiks ved at bruge et ensfarvet mørkt tørklæde og samme farve sko. På den måde skabes en genkendelig farveramme omkring dit tøj.

• Jeg bliver ofte spurgt, til regler for, hvilke farver man må sætte sammen. Men der findes ingen regler på den front. Så hvis blot du føler dig tilpas, kan du kopiere alle de sammensætninger du ser ind i dit look.

Business:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme