tirsdag 25 september 2018

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 Godt liv

Fra slummen i Bangladesh til Ørestad Gymnasium

gymnasium bangladesh dagsvaerkEleverne på Ørestad Gymnasium fik onsdag et unikt indblik i det hårde liv i Dhakas slumområder gennem fortællinger og film leveret af andre unge fra Operation Dagsværk

• Aske Rory Ching er frivillig på fuld tid hos ungdomsorganisationen Operation Dagsværk. Tidligere på året besøgte han sammen med andre frivillige nogle af verdens værste slumområder i megabyen Dhaka i Bangladesh, som de færreste får lov at besøge.
Her oplevede de blandt andet projekter igangsat af udviklingsorganisationen Plan Danmark og mødtes med jævnaldrende frivillige.
Onsdag 4. oktober fortalte ham om sine  oplevelser i Bangladesh til eleverne på Ørestad Gymnasium.
”Det var ret voldsomt at opleve, hvilke vilkår man har, når man vokser op i et slumområde. Men det var også vildt motiverende at se, hvor seje de unge er, og hvordan de arbejder hårdt for at gøre deres område bedre,” sagde Aske Rory Ching.
 
gymnasium bangladesh 02Spildevand i gaderne
På verdensplan bor op mod 1 milliard mennesker i slumområder, og det tal forventes at stige.
Aske Rory Ching fortalte ved sit foredrag blandt andet om, hvordan fabrikker lukker deres forurenede spildevand direkte ud i gaderne, og hvordan forældre føler sig tvunget til at gifte deres mindreårige piger væk på grund af fattigdom.

Operation Dagsværk
Den 8. november vil tusindevis af elever fra ungdomsuddannelser i hele landet arbejde på Dagsværkdagen. Hele deres løn går til Operation Dagsværk og Plan Danmarks slumprojekt i Dhaka, der skal støtte 900 unge i tre slumområder, så de kan forbedre de områder, hvor de bor.
Plan Danmark har de sidste ti år arbejdet i nogle af verdens værste slumområder for at forbedre levevilkårene for børn og unge.
I år er det 32. gang, at elever fra hele landet indsamler penge på Dagsværkdagen.

Business:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme