lørdag 16 februar 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 Godt liv

Brødtorte med rugbrød og solbær

opskrift broedtaerteEn brødtorte er almindeligvis en rugbrødslagkage som hører til på de sønderjyske kaffeborde. Umiddelbart tænker man måske, at en kage med rugbrød i umuligt kan være rigtig delikat, men man bliver overrasket over, hvor godt det egentligt smager

Den klassiske brødtorte består af rugbrødslagkagebunde, solbærsyltetøj, flødeskum og chokolade. Min version af brødtorten er dog mere en lille anrettet dessert. På den måde synes jeg, at det bliver lidt mindre omstændigt, og man kan fråse lidt med flødeskummen og bærrene.
Opskriften på brødtorten passer imidlertid også til en lagkagebund, som bages i en smurt springform, så man kan selv bestemme, om man vil have lagkage eller ej.
De danske solbær har virkelig haft godt af al den sol i år, og de smager bedre end nogensinde. Kan man ikke lide solbær, eller vil man gerne have flere forskellige slags bær, så kan man godt erstatte solbær med andre syrlige alternativer, f.eks. hindbær.
 
Velbekomme!

Brødtorte med letpisket fløde, solbær og sprød marengs
Opskriften er til 6 personer

Brødtorte
150 g sukker
4 æggeblommer
125 g blendet rugbrød
1 spsk. mel
1 spsk. kakao
3 tsk. bagepulver
100 g hasselnøddemel
4 æggehvider
 
Alt undtagen æggehvider røres godt sammen. Pisk derefter æggehviderne og vend dem med de sammenpiskede ingredienser. Kom den samlede masse i en smurt rugbrødsform og bag den i en forvarmet ovn på 190 grader i 19 minutter. Lad den køle af i formen i 10 minutter og vend så ”brødet” ud af formen og lad det køle af i to timer. ”Brødet” kan sagtens laves dagen før det skal bruges, hvis det opbevares i køleskab. Skær det i stykker inden servering.

Sprød marengs
100 g pasteuriserede æggehvider
300 g sukker
 
Æggehviderne piskes luftige, men ikke helt stive. Herefter tilsættes sukkeret lidt af gangen, mens der stadig piskes. Marengsen er klar, når den er helt stiv og sej.
Man kan komme marengsen i en sprøjtepose og sprøjte små ”kys” eller lange ”bjælker”. Marengsen bages ved 120 grader (uden varmluft) i forvarmet ovn i en time. Marengsen er serveringsklar, når den er afkølet.

Tilbehør
100 g solbær
½ l. piskefløde
Frysetørrede solbær
Urter til pynt (evt. rødsyre eller sødskærm)

Piskefløden piskes let lige inden servering og solbær og urter skylles inden anretning.

rasmus kofoed christensenKok Rasmus Kofoed Christensen bor i Ørestad. Han er med på Det Danske Kokkelandshold og Bronzevinder ved OL 2016 (varmt køkken), Bronzevinder ved Årets Kok 2016. Lige nu arbejder Rasmus for Højborg x Kofoed (HØKO I/S) i et socialt madprojekt i Københavns Kommune. Instagram: @rasmuscowfoot

Kultur:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme