onsdag 12 august 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 Godt liv

Meget liv i Ørestads kanaler og søer

vandlaug gedde MartinKielland

Ørestads kanaler og søer bugner med gedder, aborre, karusser, krebs og et væld af planter – nogle af dem sjældne. Se fotoudstilling af livet under overfladen

Vandlauget i Ørestad, som driver og vedligeholder kanaler og søer, får jævnligt foretaget biologiske undersøgelser af livet i vandet. Dels som indikator for vandkvaliteten og dels for at bidrage til og opretholde et rigt vandliv i Ørestad.
I år er disse undersøgelser også resulteret i den første udendørs fotoudstilling om livet under overfladen i Ørestad. Dykkere har hen over sommeren fotograferet både vandplanter og fisk til brug for en formidlende udstilling, der vil flytte rundt i Ørestad hen over det næste år. Lige nu kan man se udstillingen i Ørestad City på Ørestads Boulevard 59.

vandlaug 0601Dykkerne har bl.a. været nede i Universitetskanalen, som gemte på en lille sensation. Dykkerne fandt en sjælden plante: Brodbladet vandaks. Den er  kun fundet to andre steder på Sjælland og kun nogle få steder i Jylland.

Vandlauget inviterer nu alle naboer til at komme forbi, når biologerne næste gang undersøger livet i søerne i Ørestad Syd. Det sker tirsdag 17. september fra kl. 9 ved 8-Tallet. Her er der sat et midlertidigt garn ud, som vil blive tømt, og fiskene vil blive målt og vejet mv. Det vil være muligt at kigge med og stille spørgsmål om livet i søerne og i kanalerne generelt.

Kultur:

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: