onsdag 12 august 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 Godt liv

Børneborgmester på glatis

falcons 647614. november havde ishockeyklubben Copenhagen Falcons besøg af Børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S), som kom forbi for at høre om samarbejdsprojektet mellem ishockeyklubben og Kalvebod Fælled Skole samt institutionerne Børnehuset Jorn og Lilla Arena.

Her har alle skolens 0. og 1. klasserne fået ishockey på skoleskemaet i perioder på 12 uger, og børnehavebørnene er på skøjter hver uge. Formålet er at børnene bliver stimuleret motorisk, får dyrket idræt i fælleskab, og stifter bekendtskab med foreningslivet.

Det er dog ikke uden udfordringer, at sikre gode trænerkapaciteter og det nødvendige udstyr for at få projektet til at lykkes. Af gode grunde finder skolebørnenes træning sted i skoletiden – og skoletiden ligger som bekendt i almindelig arbejdstid. Det gør det svært at skaffe frivillige trænere, hvilket klubben har løst ved at ansætte trænere til at løfte denne opgave. Det har kun været muligt med økonomisk støtte fra Spar Nord Fonden, Danmarks Ishockey Union, Danmarks Idrætsforbund og Københavns Kommune.

På dagens møde deltog - udover Børne- og Ungdomsborgmester Jesper Christensen - skoleleder Maria Bælum, direktør i Danmarks Ishockey Union Ulrik Larsen samt formand for Copenhagen Falcons Anders Frederik Gjesing. De vat alle enige om projektets mange gode effekter. Skolen åbner sig mod det lokale foreningsliv, børnene får erfaringer med idræt i en forening og får bevægelse ind i skoledagen – og i klubben er der håb om at tiltrække flere børn til sporten.

Foreløbigt er projektet sat til at løbe yderligere to år, men alle parter håber, at projektet fremadrettet kan gå fra netop at være et projekt til at være en fast del af livet i Ørestad Skøjtehal.

Ishockey VM 2018 søsætter skoleprogrammet ”Grib Pucken”

Kultur:

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: