lørdag 30 maj 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 Godt liv

Grønne madvafler

opskrift vaffel 2Vores lokale kok, Rasmus Kofoed Christensen, er tilbage med en god opskrift til livet i hjemmet i disse tider.

Disse vafler kan sagtens opvarmes igen, eventuelt til frokost dagen efter, hvis der ikke bliver spist op. De er sjove for hele familien at lave, og det er kun fantasien der sætter grænser for hvad du kan servere til. Det kunne feks være med en god skinke og lidt høvlet ost eller en med avocado, hytteost og lidt stenbidderrogn. Jeg serverede mine med letstuvet spinat, laks, lidt sylt og et pocheret æg.

”Grønne mad vafler” 

Opskrift til 4 personer 

Ingredienser

40 g rørsukker

150 g smør

3 dl sødmælk

2 dl piskefløde

25 g gær

500 g Hvedemel

4 æg

100 g kartofler

200 g Frossen hakket øko spinat

2 tsk fint salt

Smagsneutral olie

Opskrift

Tø den hakkede spinat op.

Smelt smør i en gryde, tilsæt mælk og fløde. 

Mælkeblandingen skal være fingerlunken. Vigtigt den ikke er for varm. 

Rør gæren ud i blandingen.

Rør mel og sukker i en stor skål, og tilsæt mælkeblanding lidt af gangen.

Del æggene i hvider og blommer, rør blommerne i dejen og forsæt med at røre, til dejen har en tyk, men glat konsistens uden klumper. 

Lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca. 2 timer.

Skræl kartoflerne, og riv dem på rivejern og kom dem i koldt vand, skift gerne vand et par gange. 

Kom æggehviderne i en ren skål og pisk dem stive. 

Vend forsigtigt de piskede hvider i den hævede dej. 

Sigt de rivede kartofler fra vandet og vrid dem for væske i et klæde, dræn også den hakkede spinat i klædet og vend det i dejen sammen med salt

Smør vaffeljernet med olie og bag til de er gyldne. 

Lad dem hvile på rist, så de forbliver sprøde.

 

rasmus kofoed christensen

Rasmus Kofoed Christensen. Instagram: @rasmuscowfoot
Når Rasmus ikke skriver opskrifter arbejder han til dagligt i Social Cantina i Brønshøj, som blev årets kantine 2018. Han driver, sammen med en ven, firmaet Højborg x Kofoed, der blandt andet laver fine-private-dining. Rasmus har baggrund fra nogle af landets bedste restauranter og var fra 2014 – 2017 på Det Danske kokkelandshold.

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: