onsdag 12 august 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 Godt liv

Naturparken i april

naturpark boulevard liljer marts kirsten degnKlummen om naturens gang i Naturpark Amager, ture på fællederne og oplevelser i og med naturen.

Nu går det lige pludselig hurtigt, og vi glemmer alt om tanken om at der jo stadig kan komme både frost og sne. Det vil man slet ikke kunne forholde sig til. Nu er det forår.

Når man tager cykelturen ind langs Ørestads Boulevard kan man glæde sig over det væld af udsprungne påskeliljer der er, og de holder heldigvis mere end de få dage, de ”sovende påskeliljer” vi køber i supermarkedet, som springer ud i løbet af et par dage, og er væk igen efter to-tre dage, men de lyser op så længe det varer.

Heldigvis er der rigtig mange steder efterhånden, hvor der er lagt løg til liljer og sat krokusknolde. Ude ved Dragør er der også en fin lang rabat med de gule liljer. Når man kører i Vestjylland ser man påskeliljerne i mange grøftekanter – hvem der engang i sin tid har sat dem der ved jeg ikke, men glædes ved synet når jeg er på de kanter. Det eneste forårstegn jeg savner her på Amager er anemonerne. Jeg har ledt efter dem mens jeg har boet her, og endnu ikke fundet dem – jo nogle enkelte steder, men ikke de store tæpper af den hvide forårsblomst, som man kender i Østjylland.

naturpark soe marts kirsten degnHvis man kigger sig omkring vil man opdage at alt ikke er gråt i gråt selv om buske og træer ikke er sprunget ud endnu. 

Når man cykler ind over Amager Fælled kan man se at pilebuskenes grene har skiftet farve, og mange steder står de fint gule/orange, særlig tydeligt er det når solen skinner, det er det første tegn på at de forbereder sig til at springe ud. 

Ude på Kalvebod Fælled er der et mylder af gæs og ænder, og luften er tyk af fugleskrig og –kvidren. Jeg har også både set og hørt viben, den er efterhånden en sjælden gæst i Danmark, så det var en hel fornøjelse at høre dens ”viiiib – viiib” og se dens elegante flugt over vidderne. 

Hvis man begiver sig ud til Storehøj, så har man den fineste udsigt ud over søen hvor gæs og ænder er i rigtig parringsleg, og det går ikke stille for sig, men det er en festligt forestilling.

En lille ”glad” forårsbebuder er også sprunget ud i min have, det er den blå anemone. Sådan en har jeg haft i mange år – vel at mærke den vilde udgave og ikke den man kan købe i planteskolen, som man også kalder blå anemone, men den ser helt anderledes ud. 

Den vilde er den som Kaj Munk skrev om i sangen ”Hvad var der dog der skete?” 

Der er rigtig mange mennesker som i disse mærkelige corona-tider benytter stier og veje på Fælleden, og lige nu ser man en af ulemperne ved at cyklende og gående er blandet på alle stierne, der er ganske enkelt trængsel, og man skal virkelig se sig godt for – cyklerne kommer meget hurtigt. 

naturpark anemone marts kirsten degnUanset karantæne-tider er vi heldige her i Ørestad at vi ikke har langt til naturen – lad os nyde den, og håbe på at vi ikke får udgangsforbud – men bare kan nyde alt det der sker derud lige nu. 

 

Kultur:

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: