onsdag 12 august 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 Godt liv

NATURPARKEN MIDT I APRIL

naturpark daadyr 3 april B kirsten degnKlummen om naturens gang i Naturpark Amager, ture på fællederne og oplevelser i og med naturen.

naturpark anemone skovbund april B kirsten degn

Så fandt jeg dem – anemonerne – forleden dag var jeg cyklende ud gennem Fasanskoven. Jeg ville ikke rigtig acceptere at der ikke var anemoner på Amager. Men i Fasanskoven var de i hvert fald ikke. Så dagen efter vendte jeg cyklen mod syd og Kongelundskoven. For det første var det en dejlig tur, det begynder at grønnes alle vegne med små lysegrønne blade på buskene langs stien. Slåen og tjørn står i knop, så inden længe er de hvide af blomster, og kan afløse mirabellen, som er lidt vissen at se på.

Kongelundskoven er blandet skov med bøg og eg i modsætning til Fasanskoven som er næsten udelukkende birk, og meget yngre, og det kan jo godt være at det er der forklaringen ligger, for i hvert fald fandt jeg anemoner i Kongelunden, først en lille flok, ikke mange, men nok til at gøre mig glad. Lidt efter var der anemonetæpper omkring mig – dejligt. Og jeg kunne også konstatere at der stadig er masser af ramsløg, så jeg fik en buket med hjem til pestoen – det kan nås endnu, men inden længe er de i blomst og bladene er grovere og ikke så lækre. Når ramsløgen blomstrer kan de også dække som et helt tæppe, men anemoner er det ikke, og duften er en anden…

Jeg benyttede også lejligheden til at komme ud til Kongelundsfortet, det er faktisk et rigtig fint udflugtsmål, med en fin udsigt, og gode muligheder for at spise sin madpakke ved borde og bænke.

naturpark roehoene april B kirsten degnJeg havde i længere tid haft øje på en flok dådyr, som gik ude i nærheden af Fasanskoven, og hvor der var 2 eller 3 hvide eksemplarer imellem. De var næsten samme sted hver gang jeg så dem, så jeg bestemte mig for at tage turen ud for at komme tættere på dem. Det lykkedes også, men med et par våde sokker som resultat. Selv om det har tørret rigtig meget på jorden den sidste måneds tid, så står der stadig blank vand mellem tuerne ud på fælleden. De hvide dyr er ikke albinoer, men blot en farvevariant, og ikke særlig almindelige. 

De er alle efterkommere af en lille bestand hvide dådyr, som kong Christian den 6. fik i gave fra fyrst August af Sachsen i 1737.

Et andet skud jeg også fik i kameraet for nylig, var den grønbenede rørhøne, jeg havde set at der holdt en til nede ved kanalerne ud i det sydvestlige hjørne ved Promenaden, men enten havde jeg ikke kamera med eller også kom lyset fra den forkerte side, men endelig lykkes det. Rørhønen er en fin lille fugl, som i størrelse og den sorte farve let kan forveksles med blishønen, men farverne på ben og hoved adskiller dem. 

Især i denne mærkelige corona-tid er det dejligt at være så tæt på naturen, og kunne komme ud, og det er der jo også mange der benytter sig af – man kan blot håbe at folk husker på det når det er ovre, og særligt at børnene finder ud af at der er andet end computerspil og indendørs sysler. Der er særlig mange børn på naturcentret, og der bliver klatret i træer og leget i græsset. Godt for det.

Naturparken i april

Naturparken i marts

Kultur:

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: