Loppemarkedet vender tilbage

loppemarked 2021Nyt loppemarked skyder op ved Streethallen på Ørestads Boulevard 55 fra midten af maj. Markedet skal udvikle sig til et rigtigt kræmmermarked med musik og mad, håber initiativtageren Bjørn Jensen.

Efter stor succes sidste år, hvor Bjørn Jensen sammen med sin kæreste afholdt et loppemarked på Robert Jacobsens Vej, skal projektet nu genopstå:
”Vi er rigtig glade for, at det er lykkedes på trods af corona. Vi har fået de sidste tilladelser af kommunen og politiet til at afholde det ved streethallen i år, så det skal vi prøve af. Vi håber, at det vil skabe noget mere byliv, som ikke er inde i Field’s,” fortæller arrangøren, Bjørn Jensen.  

For Bjørn og hans kæreste er det særligt vigtigt med initiativer som kan styrke bylivet i Ørestad: 
”Vi startede sidste år, fordi vi ville skabe liv i gaderne i Ørestad. Kommunens oprindelige planer var jo, at bygningerne langs Asger Jorns Allé skulle have deres egen gågade med liv i stueplan, men det ser ud til at blive begrænset. Derfor gik min kæreste og jeg sammen om at oprette Ørestad Loppemarked på byggetomten ved Himmelbyen. Og det var en stor succes,” fortæller han.

Ny beliggenhed ved streethallen
Det nye loppemarked åbner første gang 15. maj fra kl. 10-15, og vil fremover være åbent hver lørdag på gangarealet ved streethallen på Ørestads Boulevard 55. Det er en åben gade, hvor man kan komme ind fra begge sider,.
"Vi er til stede ved begge indgange, så vi kan overholde de restriktioner, der er pålagt os. Der er afstand mellem standene og der må p.t. maksimalt kan være 75. Og så glæder vi os selvfølgelig til 11. juni, hvor forsamlingsforbuddet ophæves udenfor, hvis alt går efter planen,” siger Bjørn Jensen.

Hvis man vil have en stand på det nye loppemarked, kan man kontakte Bjørn på loppemarkedets facebookside, hvor man kan skrive direkte til ham på messenger og reservere en stand. Allerede nu er projektet meget populært:
”Indtil videre har vi meldt ud, at vi kan være maksimalt 40 stande, og der er næsten fyldt op allerede. Folk skal være velkomne til at komme og sælge ud af de ting, de ikke længere har brug for.”

Kræmmermarked i kikkerten
Det nye loppemarked skal samle bydelens borgere, og så skal det skabe mere liv i gaden. Derudover ønsker Bjørn og hans kæreste, at de i fremtiden i samarbejde med kommunen kan udvikle det til noget endnu større:
”Senere på året håber vi også på at kunne lave det mere som et kræmmermarked, når det bliver varmere, og når forsamlingsforbuddet er lavere eller helt væk. Der vil vi gerne have madboder ud fra de lokale erhverv i området samt musikere, der kan komme og optræde. Vi vil rigtig gerne med det her projekt skabe et stærkere netværk mellem de lokale erhverv og borgerne i Ørestad,” siger Bjørn Jensen.

Det første loppemarked i Ørestad så dagens lys på Kay Fiskers Plads i 2008. Medarrangør var Ørestad Avis. Markedet var populært, men udfordret af stærk blæst på pladsen. Senere opstod nye loppemarkeder, Bl.a.i Byparken i Ørestad City, og en enkelt gang indendørs - hos Ørestad Gymnasium.

Ørestad Loppemarked. Ørestad Boulevard 55. Det er gratis for gæster at deltage. Det udendørs forsamlingsforbud hæves til 75 personer fra 6. maj og udfases gradvist frem til 11. juni, hvor det helt ophæves.

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk