lørdag 23 juni 2018

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 københavn

10-minutters drift på vej tilbage til Ørestad Station

oresundstog 095230. januar indføres forenklet ID-kontrol ved Kastrup Station - det kan betyde at 10-minutteres driften på Øresundsbanen er på vej tilbage

• DSB indfører enklere ID-kontrol ved Kastrup Station 30. januar. Passagererne skal ikke længere gå op i Terminal 3 og ned på den anden perron, før de kan rejse videre. I stedet opsættes nogle nye afspærringer på langs af perronen.
Samtidig kan DSB’s IC Bornholm tog igen standse på ved lufthavnen på vejen til Ystad. Når den nye ID-kontrol af passagerer har været i drift en tid, håber DSB på at det bliver muligt at genindføre 10-minuterstrafikken i myldretiden.

Brugerne var med
I efteråret testede DSB tre mulige forenklinger af den omstridte ID-kontrol for passagerer til Sverige. Derefter blev togpendlerne spurgt til råds via Pendlerklubben Kystbanens Facebookgruppe 'Broenlive'.
Nu kommer kontrollen til at foregå ved samme perron, som toget holder på. Passagererne skal fortsat stige ud, men efter kontrollen kan de stige på det samme tog igen.
Ifølge DSB vil den nye ordning betyde færre forsinkelser og mere stabil togdrift.
Ved at der frigives plads til flere tog i Kastrup, vil det være muligt at genindføre 10-minutters drift på hele strækningen, altså også ved Ørestad Station.

Vil være sikker
Men først vil DSB være sikker på, at den nye kontrol fungerer.
"Vi tar et skridt ad gangen, for at sikre at ændringerne ikke skaber nye problemer for kunderne. Hvis testen  af 10-minutters driften fungerer, vil vi undersøge, om vi har mulighed for at jgøre den permanent", siger DSBs informationschef, Tony Bispeskov, i en pressemeddelelse.
Antallet af togpassagerer over Øresund faldt ifølge DSB med 12 procent i 2016. Ifølge Skånetrafikken faldt salget af periodekort til Øresundstogene med  17 procent mellem januar og november sidste år.
ID-kontrollen skønnes at koste 70 millioner kroner om året, en udgift som deles mellem DSB og Skånetrafiken.

Godt liv:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme

euronews