lørdag 16 februar 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 københavn

KV17: Hvem skal vi stemme på?

kv13 skole valg• Lavere parkeringspriser, flere pædagoger eller lavere skat?

Tilbudene er mange fra de  over 100 kandidater, som stiller på til valget til Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune. Men hvor skal krydset sættes henne i stemeboksen på ørestad Skole på tirsdag?
Nogle har for længst besluttet sig. Andre har deltaget i valgmøder hele måneden, og ved nu præcist, hvem der tilbyder de bedste holdninger.
Og så er der dem, som gerne vil stemme, men stadig ikke aner, hvor krydset skal stå.

Vælgerførstehjælp
Ørestad Avis yder i denne avis akut vejledning til de rådvilde. Vi har stillet de samme fire spørgsmål til  kandidater fra alle partier og lister. Hvad synes de om Ørestad? hvad er holdningen til parkeringspriserne i Ørestad? Har Ørestad større behov for idrætsfaciliteter end andre bydele? Og skal Amager Fælled have det boligkvarter, som har været planlagt i 20 år?
De færreste ved måske, at ikke mindre end 27 partier og lister stiller op til valget. Desværre nåede ikke alle at svare før deadline.
Men dem vi modtog bringes alle i denne avis. Præsentationen af kandidater og holdninger er spredt ud i hele avisen i rimeligt vilkårlig rækkefølge.

Dem fik vi svar fra:
Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Venstre, Enhedslisten, Kærlighedspartiet, Feministisk Initiativ, Kommunisterne i København og Fabeldyret-Livstidspræsident listen.
Dem kan du også stemme på:

Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Alternativet, Kristendemokraterne, Christianialisten. En Død Hest listen, Hampepartiet, Lavere Skatter og Afgifter listen, Byrådslisten, Nationalpartiet, Stram Kurs listen, Schiller Instituttets Venner, Sunshine Partiet, Det Tavse Flertal listen, Dovne Robert listen

Jens-Kristian Lütken, Vestamager.  Stiller op for Venstre, Liste V
Jeg går næsten dagligt en tur med klapvognen i Ørestad. Jeg kan godt lide de forskellige moderne byggerier, og jeg synes det er fascinerende at være en del af tilblivelsen af en ny bydel, hvor der samtidig også er kommet meget mere liv.
Den urimelige forskelsbehandling af bilisterne i Ørestad skal stoppes. Bilisterne i Ørestad skal ikke betale resten af byens gæld ved at betale 16 gange mere for parkering, end det koster i resten af København.
Planerne om en svømmehal i Ørestad skal realiseres, og der er brug for flere fodboldbaner. Alle børn skal have mulighed for at gå til idræt og ikke blot mødes af en venteliste
Venstre er tilfredse med, at det nu bliver undersøgt om der kan bygges på et andet sted end strandengen på Amager Fælled. Vi skal have flere boliger og metro-gælden skal betales, men vi skal være sikre på at vi bygger det rigtige sted.

Isabella Sarchar, Slusevej, Ørestad. Stiller op for DANSK FOLKEPARTI, Liste O
Jeg ELSKER Ørestad. Jeg bor og arbej-der selv herude, og det er simpelthen det skønneste sted jeg har boet. Jeg beskriver ofte Ørestad som værende Københavns Manhattan.  En bydel under udvikling. Vi skal sørge for at den udvikling går i den rigtige retning! Noget af det smukkeste ved Ørestad er at vi har de studerende boende lige op af bankdirektøren
Selvfølgelig skal prisen på parkering være den samme i hele byen! Det er ikke fair at Ørestad skal hæfte for resten af kommunens gæld, og det er slet ikke fair at nogle er nød til at parkerer over en kilometer fra deres hjem for at holde gratis.
Vi er en bydel under udvikling. Vi har allerede nogle super gode faciliteter herude, som sportshallen ved Bella centeret St.  Hvis vi undervejs får brug for flere idrætsfaciliteter, så må vi jo se på det
Der er ikke længere flertal for byggeriet på amager Fælled i Borgerepræsentationen. Men hvis der skulle bygges derude, så skulle det være noget som var relevant for bydelen og var med til at udvikle byen endnu mere i en positiv retning.

Randi Hjortholm,Amagerbro. Stiller op for DET RADIKALE VENSTRE, Liste B
Ørestad er et hjertevarmt sted. Da jeg var frivillig sygeplejerske og deltog i flygtningearbejdet, var Ørestad et af de steder, som samlede alt fra gryder til skoletasker ind til flygtningefamilier. Jeg håber, at jeg i mit politiske arbejde kan være med til, at Ørestad kan bevare styrken og den særlige stemning af hjemlighed.
Det vil uden tvivl give stemmer at love billig parkering. Men fokus hos Radikale er skolerne, og flere pædagoger i vuggestuer og børnehaver. Vi burde dog finde en bedre løsning for håndværkerne der arbejder i området, så det ikke er helt umuligt at få malet sin lejlighed fordi der ikke er parkering.
Der skal være flere idrætsfaciliteter i Ørestad, gerne med opsyn både i dagtimerne og om aftenen. Vi skal tænke kreativt og udnytte de mange muligheder i nærområdet. Der skal også være tilbud om handicapidræt.  Vi skal have en bydel for alle.
Amager Fælled er et unikt stykke natur, som vi selvfølgelig ikke skal bygge på. Det er et samlet hold fra Radikale der siger nej til et byggeri på Amager Fælled.

Klaus Mygind, Islands Brygge. Stiller op for Socialistisk Folkeparti ,Liste F
Jeg kan godt lide Ørestads lys og udsyn til resten af byen. Jeg er glad for de initiativer, der tages for at skabe byrum mellem husene. Jeg er også glad for de mange, der tager initiativ til at opbygge foreningsliv. Det skal  Københavns kommune understøtte bedre. Jeg er glad for at Ørestad har blandede boliger og erhverv, og at bydelen har blandede ejerformer.
P-prisen  i Ørestad kan ikke blive den samme som i resten af byen, da Ørestads boliger er sluppet for kravet om at indrette P-pladser i kældre og på udearealer. Det betyder at boligerne i Ørestad er billigere end f.eks. i min andelsforening fra 2004, hvor vi alle betaler til en p-kælder.
Der skal være flere idrætsfaciliteter i Ørestad, i lighed med resten af København. Det er en stor udfordring.
Der skal findes alternativer til byggeri på Amager Fælled. Måske områderne ud mod Kalvebod og Sjællandsbroen. I forhold til Ørestad synes jeg, at en overdækning af Øresundsmotorvejen og jernbanen er en visionær idé.

Frank Jensen, Islands Brygge. Stiller op for Socialdemokratiet, Liste A
Ørestad er en dejlig bydel. Et attraktivt kvarter i rivende udvikling, hvor der er god plads til børnefamilier.
Der vokser nye boliger, skoler, daginstitutioner og infrastruktur frem. Og med moderne byggeri, internationalt miljø og effektiv transport – både kollektiv og privat – har det lykkedes os at tiltrække erhvervslivet.
En del af visionen for Ørestad var, at der ikke skulle være gadeparkering. Derfor har vi anlagt størstedelen af parkeringspladserne under jorden eller i p-anlæg. P-anlæg er dyre, hvilket desværre afspejles i priserne for parkering i Ørestad. På den anden side er p-anlæg med til at gøre Ørestad til et område, hvor biler ikke fylder i gadebilledet, og hvor biler kan stå sikkert dækket til.
Der skal være flere idrætsfaciliteter i Ørestad, og vi er i fuld gang. Street Hal og Skøjtehal er lige åbnet, og vi planlægger både en idrætshal og en svømmehal i forbindelse med den kommende skole i Ørestad Syd.
Jeg ved også, at der er et stort behov for flere fodboldbaner i området, og heldigvis åbner vi snart bydelens tredje kunstgræsbane som en del af Kalvebod Fælled Skole.
Jeg går ind for, at der skal bygges flere billigere boliger i København – men jeg lytter også til københavnerne. Der bliver ikke bygget på byggefeltet kaldet strandengen på Amager Fælled.
Nu kigger vi på alternative byggemuligheder bl.a. området ved vandrerhjemmet for at sikre de ca. 2.500 boliger, hvor cirka 625 af dem skal være almene boliger.

Gorm Anker Gunnarsen, Sundbyvester. Stiller op for Enhedslisten, Liste Ø
Jeg kan godt lide, at der er opstået mere leg og byliv i gadeplan. Det er et fint modsvar til Field's som kulturel monolit og Bilka som nærbutik.
I Ørestad indgår prisen på parkering ikke i boligens pris. Det ville være rimeligt at indføre samme system i resten af byen.
Enhedslisten insisterer på, at der er styr på driften af skøjtehallen. Og vi er glade for den brede tilslutning til beslutningen om at bygge svømmehal. Der skal også etableres flere boldbaner og være en hal i tilknytning til den nye skole.
Enhedslisten er imod byggeri på Amager Fælled. Hele Amager Fælled skal være et rekreativt område for alle københavnere.

Peter Dits Christensen, Ørestad City. Stiller op for Venstre, Liste V
Da jeg flyttede til Ørestad i 2012 var det et helt bevidst valg. Det var HER jeg ville bo. Det, der glæder mig mest ved at bo i Ørestad, er de gode naboer. Div. facebookgrupper hjælper til med at vi kan komme hinanden ved på kryds og tværs.
Jeg er selv ramt af de vanvittige parkeringspriser, og nok er nok. Denne absurd høje misundelsesskat skal bekæmpes med alle tænkelige midler. Det er vigtigt at vælgerne stemmer lokalt, så Ørestad kan blive rigt repræsenteret i BR.
BR skal sammen med lokale borgere undersøge hvilke muligheder der er for flere idrætsfaciliteter. Jeg kunne forstille mig at Ørestad kunne lægge baner til curling, bowling eller volleyball.
Amager Fælled er unik. En af verdens største grønne områder inden for en byzone. Det skal bevares. Derfor skal Amager Fælled fredes. Det er en holdning jeg står ved nu og efter et valg.

Liv Dali, Nordvest. Stiller op for FEMINISTISK INITIATIV, Liste Q
Jeg synes, at Ørestad er en interessant bydel med sine fascinerende og verdenskendte arkitektoniske værker. De enestående grønne områder gør bydelen unik, og jeg nyder at løbe en lang tur på Amager Fælled og udforske den vilde natur. Med metroen er det let at komme frem og tilbage.
Parkeringsafgiften er en del af beslutningen omkring metroen. I Feministisk Initiativ går vi ind for at sænke billetpriserne så alle, uanset økonomi, let kan benytte sig af metroen.
Ørestad er under udvikling, og det er vigtigt, at der kommer de faciliteter der er behov for, og at de skabes i fællesskab med de lokale beboere. 
Det har været meget inspirerende at opleve Ørestads fællesskab og styrke i kampen for at bevare Amager Fælled. Sammen med bydelens naboer er der blevet råbt højt, og budskabet står vi inde for: København har brug for grønne frirum; det er byens lunger.

Rikke G.F. Carlsson, Amagerbro. Stiller op for KOMMUNISTERNE, Liste R
Ørestad havde mange forventninger og muligheder, da byggeriet startede.  Men det kendetegner desværre mange af de nye bydele, at infrastruktur, kultur-og fritidsaktiviteter kommer haltende bagefter, ligesom institutionerne (skoler og børnepasningsordninger). Det gør at bydelen virker død og lukket meget ind i sig selv, når man kommer udefra. Til gengæld er der meget luft og  tæt på grønne områder.
Hele parkeringspolitikken i København er ulogisk og uretfærdig. At nye kvarter ikke har planlagt p-pladser til deres beboere, er dårlig byplanlægning. Det er absurd, at man skal betale yderligere bare for at få lov til at køre rundt efter en plads, eller leje plads i en dyr p-kælder.  P-afgift skal som minimum være ens for alle københavnere. Så længe der ikke er et kollektivt transportalternativ til alle, bør bilister ikke straffes.
København mangler i den grad idrætsfaciliteter fra svømmehaller til vinterskøjtebaner.
Da man i sin tid krævede en metro, var kravet at den gik gennem Amagerbrogade, der hvor menneskerne var. Men planen blev det første spadestik til den kommende Ørestad. Ingen kunne dengang forestille sig, at byggeriet skulle gå tilbage igen mod Amager Fælled. Fredningen tabte man. Det sidste stykke unikke strandeng der nu er tilbage, samt den resterende fælled skal fredes nu. Dels pga. den unikke natur, nybyggeriets bygningstæthed på Islands Brygge og dels fordi byen har brug for åndehullet.

Shahin Aakjær, Nørrebro. Stiller op for FABELDYRET - Livstidspræsident, Liste Z
Ørestad er et spændende sted, det er en smule fremtidsagtigt. Til tider Københavns egen lille spøgelsesby. Især om aftenen kan der være helt øde, og som den diktator jeg drømmer om at blive, værdsætter jeg at der er ro og orden på gaderne.
Parkeringsafgiften i Indre By skal helt fjernes, da vi skal have bilerne ud af den indre by. Til gengæld kunne man jo asfaltere hele udkanten af Amager og have parkeringspladser der til, lad os sige, 500 kroner i timen.
De andre politikere har været hårde ved de grønne områder i byen, og det virker til at folk alligevel stemmer på dem. Så jeg tænker at vælgerne må være trætte af naturen. Lad os bygge flere parkeringspladser!
Kunst, kultur og idræt virker ikke til at interessere vælgerne. Det er i hvert fald sjældent det politikere bliver stemt ind på, så nej, jeg er som alle andre politikere også ligeglad med idrætsfaciliteterne.
Medmindre, at jeg bliver spurgt ind til sundhedsudgifterne, men det er jo på regionernes bord...
Amager Fælled kunne jo passende laves om til en gigantisk parkerings-plads. Frøerne skal være velkommen til at blive der, hvis de kan komme til for firehjulstrækkere.

John Erik Wagner, Amagerbro. Stiller op for KÆRLIGHEDSPARTIET (Regnbuefolket/Befri Christiania), Liste G
Ørestad er et kedeligt sted at komme, når man ikke selv bor der.
Der er så meget plads i Ørestad, at det skal være gratis at parkere i Ørestad.
Der skal være flere  idrætsfaciliteter.
Hvis jeg kunne bestemme, ville jeg bygge Danmarks nye Idrætspark i Ørestad, med svømmehaller og alt det der skal til for at vi kan holde de Olympiske Lege i Danmark.
Der skal bygges på Amager Fælled, det er jo kun en fredet losseplads. Københavnerne råber op om at vi skal have flere billige lejligheder, så vi ikke har hjemløse der må bo på gaden.
Københavnerne vil godt have flere billige boliger, men når kommunen vil bygge dem, demonstrerer københavnerne og siger 'her må i ikke  bygge ' og samtidig råber og skriger de på flere billige boliger.

Kultur:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme