lørdag 16 februar 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 københavn

Ny svømmehal på Ugandavej

svoemmehal vestamagerVestamager Svømmehal åbner Ugandavej i 2020. Der kommer såkaldt morskabs-bassin med strandbred og 40 meter lang rutsjebane

Den nye svømmehal bliver i alt på 3.000 kvadratmeter og får både bassiner til motionssvømning og uforpligtende vandplaskeri. Svømmehallen bygges ved Vestamager Idrætsanlæg øst for Vestamagercenteret og med udsigt fra bassinet til Ugandaskoven.

Morskabsbassinet bliver med en såkaldt strandbredsløsning og en 40 meter lang vandrutsjebane, mens et varmtvandsbassin får sin egen niche i bygningen med store gulv til loft-vinduer mod skovbrynet.

Svømmebassinet bliver L-formet, også kendt som et pianobassin. Det giver mulighed for 10x 25 meter baner og 4x 50 meter baner, men bassinet kan også deles op i knækket, så der kan trænes rygcrawl i den ene del, mens der springes fra 3 meter-vippen og en nedsænkelig klatrevæg i den anden del.

Tårnby Kommune har sat 130 mio. kroner af til Vestamager Svømmehal.

Byggeriet forventes at gå i gang i sommeren 2018 og er tegnet af GPP Arkitekter og Erik Nord Arkitekter i et team med G.V.L. Entreprise, MOE og Aqua-teknik. Det samme konsortium har netop taget første spadestik på en ny svømmehal i Frederikssund.

Københavns Kommune har i øvrigt planer om at bygge en svømmehal i Arenakvarteret i Ørestad.

Kultur:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme