søndag 16 juni 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 københavn

66 nye almene boliger i Urbanplanen

urbanplanen solvang 3Torsdag den 4. december vedtog Københavns Kommunes Økonomiudvalg tre nye almene boligprojekter, som samlet sikrer 126 nye almene boliger på Amager

66 af de nye boliger opføres som almene rækkehuse på Remisevej i Urbanplanen. Her er en større privat boligudvikling også undervejs.

Siden 2011 har kommunens politikere afsat 1,4 mia. kr. til finansieringen af 6.500 nye almene boliger. De første ca. 1.400 boliger er allerede taget i brug. Opførelsen af de kommende almene boliger på Amager ventes påbegyndt i 2019.

”Med de nye almene boliger på Amager skaber vi flere gode boliger i forskellige størrelser og prisklasser til børnefamilier, studerende og singler. Det er en glædelig nyhed. København skal også fremover være en mangfoldig by, hvor alle har råd til at bo”, siger overborgmester Frank Jensen (S).

I København koster en 35 m2 almen ungdomsbolig ca. 3.500 kr. om måneden, mens en 80 m2 almen familiebolig koster ca. 7.200 kr. om måneden. Det er gennemsnitligt 40 procent billigere end private lejeboliger.

Der skal også bygges flere almene boliger på Standlodsvej og ved Amagerbanen på Amager. Her bygges 86 nye almene familieboliger og 40 ungdomsboliger, heraf et antal særligt billige boliger til social anvisning.

Københavns Kommune vil i alt opføre 8.200 nye almene boliger frem mod 2025. Almene boliger udgør i dag ca. 20 procent af den samlede boligmasse i Københavns Kommune. Det er kommunens målsætning, at denne andel minimum skal fastholdes i takt med, at København udbygges.

FAKTA
De 126 kommende almene boliger fordeler sig på tre forskellige boligprojekter på Amager:
Remisevej 1-25 (Urbanplanen), hvor der opføres 66 almene familieboliger af boligforeningen 3B.
Amagerbanen 29, hvor der opføres 16 almene familieboliger som et bofællesskab og fire ungdomsboliger af det almene boligselskab DFB.
Strandlodsvej 11, hvor der opføres fire almene familieboliger og 36 ungdomsboliger (heraf et antal særligt billige boliger til boligsocial anvisning). Boligerne opføres af det almene boligselskab DFB

Københavns Kommune støtter etableringen af almene boliger med kommunal grundkapital. Frem til og med 2020 udgør dette lån mellem 8 og 12 procent af den samlede anskaffelsessum for boligerne, afhængig af størrelse. Lånet er afdragsfrit i op til 50 år og rentefrit. Kommunal grundkapital kan søges af almene boligorganisationer i forbindelse med udviklingen af nye almene boliger.

Ved de seneste planlovforhandlinger i 2016 bevarede kommunerne ret til at kræve, at op til 25 procent af boligerne i byens nye boligområder kan være almene. Projekterne på Amagerbanen og Strandlodsvej kommer som følge af, at der er stillet krav om almene boliger i lokalplanen for områderne.

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme